Το απόλυτο σνακ. Η σπανακόπιτα είναι χορταστική, πεντανόστιμη, θρεπτική και θα την φτιάξεις πανεύκολα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 φύλλα έτοιμα για πίτα
- 900 γραμμάρια σπανάκι, πλυμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσινο κρεμμύδι, κομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι φρεσκοκομμένο βασιλικό
- 2 αυγά
- 1 1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 8 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις το σπανάκι και το βασιλικό και συνεχίζεις το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά ακόμη
- Αφαιρείς το τηγάνι από το μάτι και το αφήνεις στην άκρη
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα αβγά και τη φέτα και τα ανακατεύεις με ένα μεγάλο κουτάλι
- Σε ένα ταψί, απλώνεις μια στρώση με τα φύλλα της πίτας και ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο
- Προσθέτεις το μείγμα με το αβγό και τη φέτα και το μείγμα από το τηγάνι
- Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και απλώνεις τη δεύτερη στρώση επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία μέχρι να φτάσεις στις 4 στρώσεις
- Ολοκληρώνεις με τα υπόλοιπα φύλλα και λίγο ελαιόλαδο
- Ψήνεις στους 170 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
- Την κόβεις και σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ