Ερώτηση: Γεια σας γιατρέ ο γιος μου είναι 3 χρονών και δεν θέλει να κάθεται στο γιογιό όταν είναι στο σπίτι. Όταν προσπαθώ να τον βάλω, κλαίει. Στον παιδικό όμως η δασκάλα τον βάζει στο γιογιό και κάθεται. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;
Η απάντηση του γιατρού:
Aγαπητή μανούλα, δεν μου γράφεις… Τελικά στο σπίτι που πηγαίνει τουαλέτα, αφού δεν θέλει το γιογιό; Πάντως φαίνεται πως στο σπίτι μάλλον είχε κάποια κακή εμπειρία με το γιογιό, για αυτό και το αποφεύγει. Σε πρώτη φάση θα σου πρότεινα να πας το γιογιό του σπιτιού στον παιδικό σταθμό. Να δούμε πώς θα αντιδράσει με την κίνηση αυτή. Αν τελικά στο σχολείο το χρησιμοποιήσει, τότε υπάρχουν πιθανότητες να το δεχθεί και στο σπίτι. Αλλιώς μπορείς να απορρίψεις το γιογιό εντελώς και να χρησιμοποιήσεις την λεκάνη του σπιτιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αν θέλεις να στείλεις κι εσύ την ερώτησή σου στον Δρ. Σπύρο Μαζάνη κάνε “κλικ” εδώ!
Ερώτηση: Ο γιος μου είναι 2.5 χρονων και βάζει δάχτυλο στο στόμα όταν είναι να κοιμηθεί! Τι να κάνω να του το κόψω;
Η απάντηση του γιατρού:
Αγαπητή μανούλα, καταρχάς πρέπει να ελέγξεις αν το παιδί έχει κρεατάκια. Δηλαδή μήπως δεν μπορεί να αναπνεύσει καλά από τη μύτη και αναγκάζεται να βάζει το δάχτυλο στο στόμα στα πιπίλα, για να μένει το στόμα ανοιχτό. Αλλιώς θα κάνεις μια προσπάθεια 2-3 βράδια, θα του βγάζεις συνεχώς το δάχτυλο από το στόμα, μέχρι σιγά σιγά να το κόψει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ερώτηση: Το παιδί μου είναι 9 μηνών. Η παιδίατρος που τον εξέτασε του έδωσε το αντιβιοτικό γιατί είχε ωτίτιδα. Χορηγήθηκε για 7 ημέρες 1 φορά την ημέρα και την 8η ημέρα το παιδί συνέχιζε να ξύνει το αυτί του και όταν του πατούσα το αυτί είχε πόνο. Τον ξανά πήρα στην παιδίατρο και μου έδωσε άλλο αντιβιοτικό για 10 ημέρες. Μπορεί να χορηγηθεί συνεχόμενη αντιβίωση; Τι λάθος έγινε και δεν του πέρασε με την πρώτη αντιβίωση; Όταν ρώτησα την παιδίατρο μου είπε ξανά κόλλησε! Το παιδί μου έχει και βήχα (χωρίς ακροαστικά όπως μου είπε) και μυξούλες, όπου βάζουμε και φυσιολογικό ορό.
Η απάντηση του γιατρού:
Αγαπητή μανούλα, μερικές φορές μια αντιβίωση δεν καταφέρνει να καταπολεμήσει ένα μικρόβιο και τότε απαιτείται αλλαγή φαρμάκου. Άλλες φορές κατά την διάρκεια της θεραπείας, το παιδί μπορεί να κολλήσει και κάποιο άλλο μικρόβιο. Πάντως η ωτίτιδα είναι αρκετά δύσκολο να θεραπευτεί, καθώς το αυτί είναι μια κοιλότητα μέσα στην οποία είναι δύσκολο να φτάσει ένα φάρμακο.
Αν θέλεις να στείλεις κι εσύ την ερώτησή σου στον Δρ. Σπύρο Μαζάνη κάνε “κλικ” εδώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ