3 μουσεία μόδας που αξίζει να επισκεφτείς!

Αν και εσένα σου αρέσει στους προορισμούς σου να πηγαίνεις στα μουσεία και σου αρέσει και η μόδα τότε τα παρακάτω νέα θα σε ενθουσιάσουν! Aυτά τα μουσεία συνδυάζουν και τα δύο. Δηλαδή fashion & travell.


1.Μουσείο Yves Saint Laurent, Μαρακές, Μαρόκο

Το μουσείο Yves Saint Laurent στο Μαρακές, που βρίσκεται στην οδό Yves Saint Laurent και δίπλα στο διάσημο Jardin Majorelle, είναι κάτι περισσότερο από απλά ένα μουσείο. Όχι μόνο βασίζεται στον δρόμο στον οποίο ο Saint Laurent σχεδίασε τις περισσότερες από τις συλλογές του, μακριά από την παρακμή του Παρισιού, αλλά περιλαμβάνει επίσης τον διάσημο κήπο στον οποίο είναι διάσπαρτες οι στάχτες του. “Χάρη στον κήπο αυτό, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα μουσείο του Saint Laurent”, δήλωσε ο σύντροφος του Pierre Bergé σε τεύχος του Αnother magazin. Το σπίτι περιλαμβάνει μια εκτεταμένη περιοχή πάνω από 4.000 τετραγωνικά μέτρα από υλικά όπως τερακότα, μαροκινή πέτρα και μάρμαρο, και θα φιλοξενήσεις έργα υψηλής ραπτικής και προσωπικά αντικείμενα του σχεδιαστή!


2.Musée Christian Dior, Granville, Γαλλία

Το παιδικό σπίτι του Dior, σκαρφαλωμένο στις παρυφές του Granville στη Γαλλία, στεγάζει τώρα μία αξιόλογη μόνιμη συλλογή των έργων του δημιουργού. Με γλυπτά κόκκινα κουφώματα και σκονισμένη ροζ βαφή, είναι εύκολο να δούμε πώς η βίλα της Νορμανδίας ήταν η αρχή της έμπνευσης για τον διάσημο δημιουργό! Το μουσείο διαθέτει επίσης έναν κήπο με τριαντάφυλλα, αλλά και άλλα φυτά όπως μοσχοκάρυδα, αγιόκλημα και κρίνο της κοιλάδας (ένα παραδοσιακό δείγμα καλής τύχης στη Γαλλία), τα οποία πολλές φορές κοσμούσαν σαν διακοσμητικές λεπτομέρειες τα φορέματα του Christian Dior!


3. Museo Ferragamo, Φλωρεντία, Ιταλία

Το Museo Ferragamo είναι ένα ίδρυμα με θέα. Το ξενοδοχείο αυτό στεγάζεται σε ένα παλάτι του 14ου αιώνα στην καρδιά των λόφων της Τοσκάνης της Ιταλίας. Μετά από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη έκθεση για το Salvatore Ferragamo και τα πρωτοποριακά σχέδια υποδημάτων του, η οικογένεια Ferragamo αποφάσισε να ιδρύσει μουσείο προς τιμήν του πατριάρχη του το1995. Αμέσως μετά, άνοιξε το Florentine Palazzo ‘Spini Ferroni’, το σπίτι της εταιρείας από το 1938 στο κοινό, όπου και βρίσκουμε ένα εντυπωσιακό αρχείο των σχεδίων του Ferragamo. Στο μουσείο βρίσκονται τα πρωτότυπα σχέδια και καλαπόδια για παπούτσια που ο ίδιος σχεδίασε για τους Sophia Loren, η Judy Garland, η Marilyn Monroe και Audrey Hepbur και πολλούς άλλους!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164