Παραδοσιακό πιάτο της μαμάς, το κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες στην κατσαρόλα είναι ότι ωραιότερο για το Κυριακάτικο τραπέζι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
- 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 5 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 50 γρ λευκό κρασί
- 1 ξύλο κανέλας
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 200 γρ νερό.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις καλά το μοσχαράκι και το αφήνεις στο σουρωτήρι
- Ρίχνεις στην κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρεις το μοσχάρι γυρίζοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα
- Το βγάζεις από την κατσαρόλα και σοτάρεις στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο στην κατσαρόλα
- Βάζεις και πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα και το σβήνεις με το λευκό κρασί
- Προσθέτεις τις ντομάτες, τον πελτέ, την κανέλα, το νερό και αλάτι
- Ανακατεύεις και σκεπάζεις την κατσαρόλα
- Μετά από 1 ώρα προσθέτεις τις πατάτες και το αφήνεις να βράσει για 1/2 ακόμη ώρα μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι
- Ενδιάμεσα ελέγχεις αν χρειάζεται νερό ή περισσότερη σάλτσα και 5-10 λεπτά πριν το αφαιρέσεις από τη φωτιά προσθέτεις πιπέρι και πάπρικα.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ