Γαλλική, λαχταριστή και τέλεια για το γιορτινό και όχι μόνο τραπέζι, η κις λορέν είναι αγαπημένη όλων.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη ζύμη θα χρειαστείς:
- 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- ½ κ.γλ. αλάτι
- 2 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση θα χρειαστείς
- 8 φέτες μπέικον
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 4 αυγά
- 450 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και τα ζυμώνεις πολύ καλά
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και συνεχίζεις το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C
- Βουτυρώνεις και αλευρώνεις το ταψί και στρώνεις τη ζύμη έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλάγια
- Την τρυπάς με το πιρούνι και την ψήνεις για 15 – 20 λεπτά
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις ελάχιστη ποσότητα βουτύρου και ρίχνεις το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί
- Ψιλοκόβεις το μπέικον και το απλώνεις στην τάρτα
- Απλώνεις σε όλη την επιφάνεια το τυρί
- Σε ένα μπολ χτυπάς ελαφρώς τα αυγά, προσθέτεις την κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύεις καλά με ένα μεγάλο κουτάλι
- Ρίχνεις την μπεσαμέλ στην τάρτα και την ψήνεις για 40 περίπου λεπτά
- Περιμένεις για λίγο να κρυώσει πριν την κόψεις και σερβίρεις.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ