Συνταγή για Κις Λορέν με μπέικον και παρμεζάνα

1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Γαλλική, λαχταριστή και τέλεια για το γιορτινό και όχι μόνο τραπέζι, η κις λορέν είναι αγαπημένη όλων. 

Συστατικά

Για τη ζύμη θα χρειαστείς:

  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση θα χρειαστείς

  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 450 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και τα ζυμώνεις πολύ καλά
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και συνεχίζεις το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C
  • Βουτυρώνεις και αλευρώνεις το ταψί και στρώνεις τη ζύμη έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλάγια
  • Την τρυπάς με το πιρούνι και την ψήνεις για 15 – 20 λεπτά
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις ελάχιστη ποσότητα βουτύρου και ρίχνεις το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί
  • Ψιλοκόβεις το μπέικον και το απλώνεις στην τάρτα
  • Απλώνεις σε όλη την επιφάνεια το τυρί
  • Σε ένα μπολ χτυπάς ελαφρώς τα αυγά, προσθέτεις την κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύεις καλά με ένα μεγάλο κουτάλι
  • Ρίχνεις την μπεσαμέλ στην τάρτα και την ψήνεις για 40 περίπου λεπτά
  • Περιμένεις για λίγο να κρυώσει πριν την κόψεις και σερβίρεις.

Κεντρική photo: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164