Η πουτίγκα ή αλλιώς μους σοκολάτας είναι ανάλαφρη και το καλύτερο επιδόρπιο του Κυριακάτικου γεύματος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
- 270 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 25 γρ. κορν φλάουρ
- 50 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
- 70 γρ. βατόμουρα ή φρούτο της αρεσκείας σου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζεις το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύεις καλά
- Το βράζεις σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρει βράση
- Προσθέτεις την ψιλοκομμένη σοκολάτα και χαμηλώνεις τη φωτιά
- Συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί
- Αποσύρεις από την εστία και ρίχνεις τα φουντούκια και τα φρούτα
- Αδειάζεις την πουτίγκα σε γυάλινα ποτήρια και την αφήνεις στην άκρη μέχρι να κρυώσει
- Μπορείς να την βάλεις και στο ψυγείο αν θέλεις να την σερβίρεις δροσερή.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ