Το κάστανο είναι της εποχής και μπορείς να φτιάξεις το ωραιότερο γλυκό κουταλιού ιδανικό για τα γιορτινά τραπέζια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 βανίλια σε κάψουλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χαράζεις το κάτω μέρος στα κάστανα
- Τα τοποθετείς σε ένα ταψί και τα ψήνεις για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς
- Τα καθαρίζεις προσεκτικά
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το νερό, τη ζάχαρη και την βανίλια και τα αφήνεις να βράσουν ανακατεύοντας
- Μόλις δέσει το σιρόπι προσθέτεις τα κάστανα
- Τα αφήνεις να βράσουν στο σιρόπι και ελέγχεις και πάλι αν έχεις πήξει βάζοντας μια κουταλιά σε ένα μικρό πιάτο
- Ρίχνεις το χυμό και τα βράζεις για 2 ακόμη λεπτά
- Το αποσύρεις από την εστία και περιμένεις να κρυώσεις πριν το μοιράσεις στα βάζα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ