Το ζεστό κρασί με εσπεριδοειδή και μπαχαρικά δεν γίνεται να λείπει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μπουκάλια (των 750 ml) κόκκινο κρασί
- 3/4 κούπας μηλίτης
- 1/2 κούπα κονιάκ
- 3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 2 πορτοκάλια κομμένα σε ροδέλες
- 2 λεμόνια κομμένα σε ροδέλες
- 2 αστεροειδή γλυκάνισα
- 4 καρφάκια γαρίφαλο
- 1 λοβός φυσικής βανίλιας κομμένος στη μέση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις όλα τα υλικά και τα ζεσταίνεις σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα
- Αποσύρεις το σκεύος από την εστία και περιμένεις για 5 λεπτά
- Το σουρώνεις κρατώντας στην άκρη τις ροδέλες των φρούτων μόνο
- Βάζεις το punch σε μια μεγάλη κανάτα και προσθέτεις τα φρούτα που κράτησες
- Το σερβίρεις με κονιάκ και ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ