Συνταγή για ριζότο με μανιτάρια

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα από τα πιο νόστιμα και εύκολα πιάτα κατάλληλο τόσο για μεσημεριανό όσο και βραδινό. 

Συστατικά

  • 200g ρύζι σιταριού για ριζότο
  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1l ζεστό ζωμός λαχανικών
  • 25g μανιτάρια, τύπου πορτσίνι
  • 100g φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100ml λευκό κρασί
  • 1l ζεστό ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος light
  • ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις το ρύζι σε ένα μπολ και το καλύπτεις με κρύο νερό
  • Σε ένα δεύτερο μπολ με βραστό νερό ρίχνεις τα μανιτάρια και τα αφήνεις στην άκρη για 20 λεπτά
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά
  • Προσθέτεις τα μανιτάρια και μαγειρεύεις για άλλα 2 λεπτά
  • Παράλληλα, στραγγίζεις το ρύζι και το προσθέτεις στο τηγάνι μαζί με το κρασί
  • Το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό ανακατεύοντας συχνά
  • Αφού στραγγίξεις τα μανιτάρια τα ρίχνεις στο τηγάνι μαζί με 1 φλ. ζωμό λαχανικών
  • Ανακατεύεις πολύ καλά, ρίχνοντας 1 φλιτζάνι κάθε φορά που εξατμίζεται
  • Όταν εξατμιστεί και το τελευταίο φλιτζάνι ζωμού προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το βγάζεις από τη φωτιά
  • Σερβίρεις ρίχνοντας από πάνω παρμεζάνα.

Κεντρική photo: iStock

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164