Αν αγαπάς τις φακές σήμερα θα επιλέξεις τις κόκκινες και θα φτιάξεις την ωραιότερη βελουτέ σούπα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ. κόκκινες φακές
- 1 πατάτα
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ.γγλ. πελτέ ντομάτας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- ξίδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις στην κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά
- Προσθέτεις τα καρότα, την πατάτα, το σκόρδο, την πιπεριά Φλωρίνης και τέλος τον πελτέ
- Ανακατεύεις και τα αφήνεις να βράσουν για 5 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά
- Ρίχνεις τις φακές, το φύλλο δάφνης, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και το νερό
- Σκεπάζεις την κατσαρόλα και τις βράζεις για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές
- Με ένα ραβδομπλέντερ τις πολτοποιείς και σερβίρεις τη σούπα ζεστή προσθέτοντας ξίδι.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ