Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Ποιος είναι ο δημιουργός του «Άλλου Ανθρώπου» – Από το marketing σε πεντάστερα ξενοδοχεία, στην ανεργία

Από τη δουλειά στο γραφείο… στην ανεργία και τελικά στο δρόμο… όπου καθημερινά, από το 2011 μοιράζει εκατοντάδες μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.  Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο δημιουργός της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», που ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πριν την οικονομική κρίση για πολλά χρόνια εργαζόταν σε εταιρίες στο τμήμα μάρκετινγκ.

Την περίοδο της οικονομικής κρίσης ο Κωνσταντίνος μένει άνεργος και σύντομα μετακομίζει στο σπίτι της μητέρας του… εκεί περνάει μια σκοτεινή περίοδο της ζωής του.

Μια βόλτα στη λαϊκή αγορά και η εικόνα δύο παιδιών που μάλωναν για σάπια φρούτα του δημιούργησαν την ιδέα της κοινωνικής κουζίνας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος διακρίθηκε για το έργο του. Το 2015 προτάθηκε για το βραβείο του ευρωπαίου πολίτη… βραβείο το οποίο αρνήθηκε να παραλάβει.

Πριν από 4 μήνες βραβεύτηκε με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δες περισσότερα στο βίντεο του T-live:

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164