Γιώργος Αρσενάκος για Ελένη Φουρέιρα: «Το να μην πει την καταγωγή της ήταν προσωπική της απόφαση»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο περιοδικό Down Town της Κύπρου ο CEO της Panik Records, Γιώργος Άρσενάκος. 

Ο Γιώργος Αρσενάκος αναφέρθηκε στο πρόσωπο των ημερών, Γιώργο Νταλάρα, στην Ελένη Φουρέιρα και τον λόγο που είχε αποκρύψει την αλβανική της ταυτότητα στην αρχή της πορείας της, αλλά και στον καλλιτέχνη που τον δυσκόλεψε.

«Το “όνομα” Γιώργος Νταλάρας, για να σου απαντήσω, δημιουργήθηκε, μέσα στα χρόνια, με πάρα πολλή δουλειά, με εξαιρετικές επιλογές ρεπερτορίου και πολύ προσεκτικές καλλιτεχνικές κινήσεις. Από την άλλη, δεν θεωρώ ότι κάποιος πρέπει να «χαρακτηρίζεται» όταν λέει τη γνώμη του, ειδικά ο Γιώργος Νταλάρας του οποίου η πορεία είναι σεβαστή και η μεγάλη καλλιτεχνική αξία του αδιαμφισβήτητη. Γιατί να μην πει αυτό που σκέφτεται ο Γιώργος Νταλάρας; Ειδικά ο Γιώργος Νταλάρας! Μη φτάσουμε και στο σημείο να φοβόμαστε πια να πούμε τη γνώμη μας» είπε για τον Γιώργο Νταλάρα ο Γιώργος Αρσενάκος.

Στην ερώτηση για το αν θεωρεί πως η «μεξικανική καταγωγή» της Ελένης Φουρέιρα στην αρχή της πορείας της ήταν λάθος, ο Γιώργος Αρσενάκος απάντησε: «Μα, αυτό δεν ήταν θέμα στρατηγικής! Η Ελλάδα του 2010 ή του 1990 -τότε που μεγάλωνε η Ελένη, στην Καλλιθέα- δεν ήταν ίδια με την Ελλάδα κάποια χρόνια μετά, ως προς συγκεκριμένες αντιλήψεις και ρατσιστικές συμπεριφορές. Το να μην πει την καταγωγή της η Ελένη δεν ήταν απόφαση management ή δική μου, ήταν προσωπική της απόφαση. Όταν αποφάσισε πως ήταν η στιγμή και το ένιωσε, το μοιράστηκε με τον κόσμο. Και, επίσης ποτέ, όσα χρόνια δουλεύω, δεν ρώτησα -ούτε και μ’ ένοιαζε- από που είναι ο καθένας. Πάντα πίστευα, εξάλλου, ότι σε αυτή τη ζωή δεν πρέπει να ντρέπεσαι ούτε για την οικογένεια σου, ούτε για την καταγωγή σου, ούτε για την θρησκεία σου».

Για το αν τον δυσκόλεψε κάποιος καλλιτέχνης στη συνεργασία τους, είπε: «Δεν θέλω να πω όνομα, αλλά όταν μπαίνουν στην συνεργασία μας και εθισμοί, τότε δυσκολεύεται η συνεργασία να πάει παρακάτω. Με τον όρο «εθισμοί» δεν αναφέρομαι μόνο σε ναρκωτικές ουσίες ή αλκοόλ, γιατί υπάρχουν κι άλλου είδους εθισμοί που φθείρουν την εξέλιξη κάποιου καλλιτέχνη. Γενικά, όταν ξεπερνάς τα όρια είναι αναπόφευκτο να μην δημιουργηθούν προβλήματα».

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164