Συνταγή για κοτόπιτα

1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η κοτόπιτα είναι κατάλληλη τόσο ως συνοδευτική όσο και ως κύριο πιάτο ή σνακ στο γραφείο.

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς κόκκαλο, ψιλοκομμένο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
  • 1 αβγό
  • ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις, αρχικά το κρεμμύδι με το κοτόπουλο
  • Μόλις το κοτόπουλο αρχίζει να βράζει το σβήνεις με το λευκό κρασί.
  • Ρίχνεις μέσα σιγά-σιγά τις σταφίδες, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Το απομακρύνεις από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτεις το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος.
  • Στρώνεις το ελαφρώς λαδωμένο σου ταψί με πατσαβουριασμένα φύλλα. Πάνω στα στρωμένα φύλλα, περιχύνεις το μείγμα και από πάνω σκεπάζεις με ακόμα περισσότερα φύλλα.
  • Χτυπάς το αβγό με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και με ένα πινελάκι “περνάς” τα πάνω φύλλα.
  • Κάνεις μικρές χαρακιές με το μαχαίρι σου και την τρυπάς σε ορισμένα σημεία, για να παίρνει αέρα.
  • Ψήνεις για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς και απολαμβάνεις.

Κεντρική photo: iStock

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164