Τα τρουφάκια με γέμιση κάστανο είναι η ωραιότερη λιχουδιά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1.200 γρ. κάστανα ωμά
- 2/3 φλ.. ζάχαρη άχνη
- 125 γρ. σοκολάτα 55% κακάο
- 2/3 φλ. βούτυρο
- τρούφα ζαχαροπλαστικής ή σοκολάτα σε μορφή σκόνης.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και βράζεις τα κάστανα για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
- Τα αφήνεις στην άκρη μέχρι να κρυώσουν και τα καθαρίζεις
- Ρίχνεις τα καθαρισμένα κάστανα μαζί με τη ζάχαρη στο multi και τα πολτοποιείς
- Λιώνεις το βούτυρο το ρίχνεις σε ένα μπολ μαζί με τη σοκολάτα και ανακατεύεις καλά
- Προσθέτεις στο μπολ το μείγμα με τα κάστανα και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Πλάθεις το μείγμα σε σχήμα μπάλας και βάζεις την κάθε τρούφα σε καραμελόχαρτο
- Αν θέλεις μπορείς ρολάρεις τις τρούφες σε ένα μπολ με τρούφα ζαχαροπλαστικής ή σοκολάτα σε μορφή σκόνης.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ