Αν αγαπάς τα αυγά σήμερα θα τα συνδυάσεις με σπανάκι δημιουργώντας μια “πειραγμένη” ομελέτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1.5 κιλό σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και καλά στραγγισμένο
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 αβγά
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά
- Προσθέτεις το σπανάκι και ανακατεύεις καλά μέχρι να μαλακώσεις
- Ρίχνεις τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, τον μισό από τον άνηθο και 1 ποτήρι ζεστό νερό
- Σκεπάζεις το τηγάνι και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά
- Σε ένα δεύτερο τηγάνι ρίχνεις το βούτυρο
- Όταν λιώσει προσθέτεις το σπανάκι και δημιουργείς με ένα μεγάλο κουτάλι 4 λακκούβες
- Σπας σε κάθε μία ένα αβγό, ρίχνεις από πάνω άνηθο
- Περιμένεις μέχρι να ψηθούν τα αβγά και αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά
- Τα σερβίρεις ζεστά.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ