Τα φασολάκια είναι της εποχής και δεν υπάρχει ωραιότερη ιδέα για το καθημερινό γεύμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό φρέσκα πράσινα φασολάκια καθαρισμένα
- 3 μεγάλες πατάτες κομμένες στα 4
- 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα καρέ
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4-5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι
- Μόλις μαλακώσει προσθέτεις το σκόρδο αρχικά και στη συνέχεια τα φασολάκια και τα καρότα
- Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις μερικά λεπτά
- Προσθέτεις την τριμμένη ντομάτα, ντοματοπελτέ και δύο κούπες νερό
- Ανακατεύεις καλά και χαμηλώνεις για λίγο τη φωτιά
- Προσθέτεις τις πατάτες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζεις την κατσαρόλα
- Τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 45 περίπου λεπτά μέχρι τα φασολάκια να πιουν τα υγρά στην κατσαρόλα.
- Τα σερβίρεις ζεστά με φέτα.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ