Οι αγκινάρες είναι της εποχής και θα φτιάξεις με αυτές μια υπέροχη πίτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία φύλλο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. ανθότυρο τριμμένο
- 250 γρ. φέτα τριμμένη
- 250 γρ. έμενταλ τριμμένο
- 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 450 γρ. αγκινάρες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο
- 2 κ. σ. δυόσμο
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 4 αβγά
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξεπαγώνεις το φύλλο
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμυδάκι για 3 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις τις αγκινάρες, ανακατεύεις και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 λεπτά
- Ρίχνεις ένα ποτήρι νερό και τις αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους
- Προσθέτεις τα μυρωδικά
- Σε ένα μπολ ρίχνεις όλα τα τυριά και τα αβγά και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Προσθέτεις τις αγκινάρες, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις
- Λαδώνεις ένα ταψί και απλώνεις τα μισά φύλλα
- Ρίχνεις επάνω ελαιόλαδο και τοποθετείς τη γέμιση
- Απλώνεις από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και τα λαδώνεις επίσης
- Χαράζεις την επιφάνεια της πίτας με ένα μαχαίρι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου
- Περιμένεις λίγο να κρυώσεις πριν την κόψεις και σερβίρεις.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ