Το γκρέιπφρουτ είναι φρούτο εποχής και εκτός από χυμό μπορείς να φτιάξεις την πιο απολαυστική μαρμελάδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό γκρέιπφρουτ
- 750 γρ ζάχαρη
- 2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένεις πολύ καλά τα γκρέιπφρουτ με άφθονο νερό και μια καθαρή, μαλακή βούρτσα
- Αφαιρείς τις φλούδες και τις κρατάς στην άκρη
- Αφαιρείς όλο το λευκό μέρος, τις ίνες και σπόρους και κόβεις τη σάρκα
- Τα βάζεις σε ένα μπολ
- Κόβεις τις φλούδες σε λεπτές μακρόστενες φέτες
- Βάζεις σε μία κατσαρόλα 1 λίτρο νερό, ρίχνεις τις φλούδες και τις αφήνεις να βράσουν για 4 περίπου λεπτά
- Τις στραγγίζεις και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία 3-4 φορές ακόμη
- Σε μία καθαρή κατσαρόλα βάζεις τις φλούδες, την σάρκα και την ζάχαρη και τα βράζεις ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
- Πριν πάρει βράση την αφαιρείς από την εστία και τα μεταφέρεις σε ένα γυάλινο δοχείο
- Το αφήνεις αρχικά να κρυώσει και στη συνέχεια το σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και το αφήνεις στην άκρη σε δροσερό μέρος για 12 περίπου ώρες
- Τοποθετείς και πάλι τα φρούτα με το σιρόπι τους σε μια κατσαρόλα, προσθέτεις την κανέλα και τα βράζεις για 10 περίπου λεπτά
- Τα αφαιρείς από την εστία και τα αφήνεις στην άκρη για 15 περίπου λεπτά
- Τα πολτοποιείς με το ραβδομπλέντερ και βάζεις την μαρμελάδα στην κατσαρόλα να βράσει μέχρι να δέσει
- Γεμίζεις τα γυάλινα βαζάκια, τα κλείνεις αεροστεγώς και τα αναποδογυρίζεις μέχρι να κρυώσουν.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ