Συνταγή για γίγαντες με φρέσκια ντομάτα

1 ώρα και 50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Οι γίγαντες δεν μπορούν να λείπουν από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό γίγαντες μουλιασμένους στο νερό από το προηγούμενο βράδυ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σουρώνεις καλά τους γίγαντες ρίχνεις νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτεις τους γίγαντες και τους αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 50 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αφαιρώντας τον αφρό
  • Τους σουρώνεις μόλις είναι έτοιμοι και κρατάς 200 ml από το νερό
  • Ρίχνεις σε ένα μικρό τηγανάκι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το σέλερι και τα καρότα και για 5 περίπου λεπτά
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βάζεις τους γίγαντες σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και προσθέτεις τα σοταρισμένα λαχανικά, τη ντομάτα κονκασέ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό από τους γίγαντες, τον άνηθο αλάτι και πιπέρι
  • Αφήνεις τους γίγαντες να ψηθούν για 1 περίπου ώρα
  • Σερβίρεις με ζεστό ψωμί.

Κεντρική photo: iStock

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164