Βούλα Πατουλίδου: Η εξομολόγηση για τον γιο της – «Πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να τον κρυφοκοιτά με περηφάνια»

Τη νέα της συνέντευξη παραχώρησε η Βούλα Πατουλίδου στην «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και στη Σάσα Σταμάτη. 

Με αφορμή την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές η Βούλα Πατουλίδου, µιλάει για τη νέα της “µάχη”, αλλά και για τον λόγο που η λατρεµένη της µητέρα θα την ψηφίσει πρώτη φορά.

Ισχύει ότι θα σας ψηφίσει για πρώτη φορά η µητέρα σας; Πώς γίνεται αυτό;

Για την Ευρωβουλή µπορούν να µε ψηφίσουν απ’ όλη την Ελλάδα και η µητέρα µου έχει τα δικαιώµατά της στον Τριπόταµο Φλώρινας. Τόσα χρόνια καηµό το ’χα που δεν µπορούσε να µε ψηφίσει η ίδια η µητέρα µου στις αυτοδιοικητικές για τον Νοµό Θεσσαλονίκης.

Ναι! Ηρθε η ώρα να µε ψηφίσει ΚΑΙ η µάνα µου! Μόλις της το ανακοίνωσα πήρε όλες τις θείες, τις φίλες και τις γειτόνισσες να τους το πει. Εκτός από το δικαίωµα ψήφου, αυτοδιορίστηκε διευθύντρια επικοινωνίας και εκπρόσωπος Τύπου στον Τριπόταµο Φλωρίνης…

Από την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης στην Ευρώπη. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;

Ευθύνη! Αλλά, όπως λέει και ο Καµύ, «Αν πρόκειται να µου συµβεί κάτι, θέλω να είµαι εκεί». Η πρόταση για τις ευρωεκλογές ήρθε τη στιγµή που µέσα µου ένιωθα πως ήθελα να προσφέρω παραπάνω. Να είµαι εκεί όπου λαµβάνονται αποφάσεις που καθορίζουν το µέλλον της Ενωµένης Ευρώπης. Το µέλλον της Ελλάδας.

Στον αθλητισµό ήµουν η πρώτη για την οποία ακούστηκε ο εθνικός µας ύµνος στον στίβο έπειτα από σχεδόν 90 χρόνια, στους Ολυµπιακούς της Βαρκελώνης το 1992. Στον στίβο της πολιτικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα χρόνια που ακολούθησαν, µε αντιπάλους τα προβλήµατα που δυσχεραίνουν την καθηµερινότητά µας, απέδειξα πως, όταν έχεις σύµµαχο την αγάπη και την εκτίµηση των συµπολιτών σου, που σε εκλέγουν δύο συνεχόµενες φορές πρώτη σε ψήφους στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, κανένα εµπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο. Το ίδιο θα κάνω τώρα και στον στίβο του Ευρωκοινοβουλίου.

Για ποιον λόγο σήµερα θα λέγατε «Για την Ελλάδα, ρε γαµώτο»;

∆ιεκδικώντας µε κάθε τρόπο και µε κάθε µέσο τα δίκαια της Ελλάδας. Αν οι Ελληνες ψηφοφόροι µε εµπιστευτούν, ναι, θα το διαλαλήσω από το βήµα του Ευρωκοινοβουλίου. ∆εν σταµάτησα ποτέ να το λέω. Κάθε βήµα µου, κάθε πράξη µου, κάθε απόφαση που λαµβάνω εκπορεύεται από αυτήν τη φράση! Ετσι θα συνεχίσω.

Ποια η φιλοσοφία σας, που µεταφέρετε στο παιδί σας;

Είναι πια σε ηλικία που µου µεταφέρει αυτός τη δική του φιλοσοφία και πολλές φορές εντυπωσιάζοµαι από τη σκέψη του. Οσο µεγάλωνε, φροντίσαµε να του µάθουµε να συλλογάται ελεύθερα και, ό,τι κι αν κάνει, να κοιτά αυτόν που έχει απέναντί του κατάµατα. Προσπαθήσαµε να του µάθουµε µαζί µε τον ∆ηµήτρη πώς να σκέφτεται. Οχι τι να σκέφτεται. Το έχει εµπεδώσει. Πιάνω πολλές φορές τον εαυτό µου να τον κρυφοκοιτά µε περηφάνια. Βλέπω τα χαρίσµατά του και καµαρώνω. Τα παιδιά πλέον είναι «βελτιωµένα µοντέλα». Μας προσπερνάνε. Είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού µας.

Ο σύζυγός σας υπήρξε αρσιβαρίστας. Σηκώνει και τα βάρη της οικογένειας;

Είναι, όπως λένε στη Φυσική, µία βαρυτική δύναµη, όπως η δύναµη που ασκεί ο Ηλιος στη Γη! Αυτό τα λέει όλα…

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164