Συνταγή για ρεβίθια με γαρίδες

3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα ρεβίθια συνδυάζονται τέλεια με τις γαρίδες σε ένα πιάτο νηστίσιμο και super γευστικό. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 15 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα σε μικρές ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μουλιάζεις τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό από το προηγούμενο βράδυ
  • Κρατάς τα κελύφη από τις γαρίδες στην άκρη
  • Ρίχνεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα 1 λίτρο νερό, ζωμό λαχανικών και τα κεφάλια και τα κελύφη
  • Το αφήνεις να βράσεις για μισή περίπου ώρα
  • Σε ένα μικρό τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρεις τις πιπεριές Φλωρίνης, το πράσο, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας
  • Ρίχνεις αλάτι και συνεχίζεις το σοτάρισμα
  • Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτεις τα ρεβίθια και μικρή ποσότητα  ζωμού και τα αφήνεις να πάρουν μια βράση
  • Βάζεις τα ρεβίθια σε μία γάστρα και προσθέτεις ζωμό τόσο ώστε να καλυφθούν
  • Τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για 2 περίπου ώρες
  • Σε μια κατσαρόλα με ζωμό από τα κέλυφη βράζεις τις γαρίδες για 1-2 λεπτά
  • Σερβίρεις τα ρεβίθια και τοποθετείς από πάνω γαρίδες.

Photo: iStock

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164