Συνταγή για τάρτα με αγκινάρες

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Οι αγκινάρες είναι λαχανικό εποχής και super θρεπτικές και θα φτιάξεις την ωραιότερη τάρτα για το τραπέζι του weekend που πλησιάζει. 

Συστατικά

Για τη ζύμη θα χρειαστείς

  • 220 γρ. αλεύρι
  • 110 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • αλάτι
  • 80 ml. κρύο νερό

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί σε μορφή κρέμας
  • 4 αυγά
  • 2 κεφάλια αγκινάρας
  • 100 γρ. σπαράγγια
  • 2  κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2  κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4  φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις στο μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και τα χτυπάς για 1-2 λεπτά
  • Προσθέτεις σταδιακά το νερό συνεχίζοντας το χτύπημα για 1 λεπτό.
  • Αφαιρείς τη ζύμη και την πλάθεις με τα χέρια σου.
  • Την τυλίγεις με διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Βράζεις τις αγκινάρες για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά.
  • Κόβεις τα σπαράγγια σε μεσαία κομμάτια και τα σοτάρεις για 2 λεπτά.
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Απλώνεις λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετείς επάνω τη ζύμη.
  • Την μαλακώνεις με τα χέρια και στη συνέχεια την ανοίγεις με τον πλάστη σε κυκλικό σχήμα.
  • Με την βοήθεια του πλάστη απλώνεις απαλά τη ζύμη πάνω από την ταρτιέρα.
  • Την τοποθετείς κανονικά στο ταψί ώστε να εφαρμόσει κόβοντας τις άκρες που περισσεύουν
  • Με ένα πιρούνι την τρυπάς
  • Ψήνεις την ζύμη για 15 περίπου λεπτά.
  • Ρίχνετε το τυρί και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη μορφή
  • Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι, τα υπόλοιπα αυγά, τον άνηθο και τον δυόσμο και συνεχίζεις το χτύπημα.
  • Απλώνεις στον πάτο τα μισά σπαράγγια, την κρέμα και τις 4 μισές αγκινάρες
  • Τα ψήνεις για 25 λεπτά
  • Ανοίγεις το φούρνο και προσθέτεις τα υπόλοιπα σπαράγγια
  • Την βάζεις και πάλι να ψηθεί για 15 περίπου λεπτά
  • Αφαιρείς την τάρτα από το φούρνο και την αφήνεις στην άκρη τουλάχιστον 40 λεπτά μέχρι να δέσει.

Photo: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164