Συνταγή για παραδοσιακό σπανακόρυζο

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αν νηστεύεις ή προσέχεις τη διατροφή σου το σπανακόρυζο είναι ιδανικό. Μην ξεχάσεις να βάλεις αρκετό λεμόνι. 

Συστατικά

  • 1 κιλό σπανάκι πολύ καλά καθαρισμένο και πλυμένο
  • 250 γραμμάρια ρύζι
  • 1 φλ. λάδι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μία μεγάλη κατσαρόλα ένα ποτήρι νερό
  • Προσθέτεις το σπανάκι, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το ρύζι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
  • Προσθέτεις ελάχιστο νερό μόνο εάν είναι απαραίτητο
  • Αφού βράσει το ρύζι και λίγο πριν αφαιρέσεις την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνεις το χυμό λεμονιού.

Κεντρική photo: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164