To σπανάκι είναι λαχανικό εποχής και η σπανακόπιτα μία τέλεια ιδέα για σνακ στο γραφείο αλλά και ελαφρύ βραδινό. Σήμερα θα την φτιάξεις χωρίς φέτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσινο κρεμμύδι, κομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
- 900 γραμμάρια σπανάκι, πλυμένο
- 1/2 φλιτζάνι φρεσκοκομμένο βασιλικό
- 2 αυγά
- 8 φύλλα έτοιμα για πίτα
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το ράντισμα.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια, το σκόρδο, μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτεις το σπανάκι και το βασιλικό και συνεχίζεις το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά ακόμη
- Αφαιρείς από την εστία το τηγάνι και το αφήνεις στην άκρη
- Σε ένα μπολ χτυπάς τα αβγά
- Σε ένα ταψί, αρχίζεις να στρώνεις τα φύλλα πίτας, μέχρι να φθάσουν τα τέσσερα
- Ραντίζεις κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο
- Προσθέτεις τα αβγά και το μείγμα από το τηγάνι
- Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο
- Από πάνω αρχίζεις να στρώνεις τα υπόλοιπα φύλλα με λίγο ελαιόλαδο προκειμένου να σκεπάσεις την πίτα
- Ψήνεις στους 170 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά
- Κόβεις σε κομμάτια, το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ