5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις yoga!

Τα τελευταία χρόνια η yoga προσελκύει όλο και μεγαλύτερο κοινό. Η ευλυγισία, η σωστή στάση του σώματος, η ευεξία αλλά και η καλή λειτουργία της καρδιάς είναι μόνο κάποια από τα πλεονεκτήματα αυτής της πρακτικής.

Ωστόσο, όπως και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκγύμνασης, πριν πάρεις την απόφαση να ξεκινήσεις καλό είναι να μάθεις κάποια βασικά πράγματα.

  1. Υπάρχουν διάφορες πρακτικές yoga, όπως Ashtanga, Vinyasa και άλλες, ωστόσο η πιο ευρέως γνωστή είναι η Hatha. Έχει να κάνει με την εσωτερική αφύπνιση μέσα από διαφορετικές στάσεις, την αναπνοή και τον διαλογισμό.
  2. Είναι πολύ σημαντικό να βρεις τον δάσκαλο που σου ταιριάζει. Ο τρόπος που μιλάει, η καθοδήγηση, ακόμα και ο τόνος της φωνής παίζουν διαφορετικό ρόλο για τον καθένα. Αν κάτι δεν σου ταιριάζει είναι πολύ πιθανό να τα παρατήσεις πριν καν ξεκινήσεις.
  3. Προκειμένου να επιλέξεις πια πρακτική ταιριάζει στο σώμα σου, καλό είναι να ξεκινήσεις με ένα δοκιμαστικό και να εμπιστευθείς τη συμβουλή του δασκάλου σου.
  4. Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε γυμναστική, συμβουλεύσου έναν γιατρό, ιδίως αν αντιμετωπίζεις μυοσκελετικά προβλήματα.
  5. Απέφυγε τα ομαδικά μαθήματα που συμπεριλαμβάνουν πάνω από 10-12 άτομα. Πρέπει να νιώθεις άνετα, πως διαθέτεις αρκετό χώρο, αλλά και πως ο δάσκαλος σου μπορεί να δώσει την ίδια προσοχή σε όλους τους μαθητές, ώστε να διορθώνει τη στάση σου και έτσι να αποφύγεις πιθανούς τραυματισμούς.

Κεντρική φωτογραφία: iStock

Ετικέτες

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164