Ένα dip με αγκινάρες και σπανάκι είναι ιδανικό snack για το απόγευμα αλλά και τον μαραθώνιο της αγαπημένης σου σειράς το weekend.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κονσέρβα με καρδιές αγκινάρας (στραγγισμένες και ψιλοκομμένες)
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. φρέσκο baby σπανάκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 1/4 φλ. μοτσαρέλα
- 3 κ. γλ. creme fraiche
- 1/2 κ.γλ. του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 1 κ.γλ. ταμπάσκο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Βάζεις τα σκόρδα σε ένα αλουμινόχαρτο απλώνεις ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Τα τοποθετείς σε ένα ταψί και τα ψήνεις για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- Ξετυλίγεις και τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν για 10 λεπτά
- Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζεις το σπανάκι για 3 περίπου λεπτά
- Το αφήνεις στο σουρωτήρι να στραγγίξει και μετά σε ένα μπολ
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρεις τα κρεμμύδια για 2 περίπου λεπτά
- Τα ρίχνεις στο μπολ με το σπανάκι και προσθέτεις το σκόρδο, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το 3/4 φλιτζάνι από τη μοτσαρέλα, τη κρέμα, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και μερικές σταγόνες ταμπάσκο.
- Μπορείς να τα πολτοποιήσεις με ένα πιρούνι ή βάλεις το μείγμα στο μπλέντερ
- Προσθέτεις τις αγκινάρες και και τις “δουλεύεις” με το πιρούνι ώστε να γίνουν μικρά κομμάτια και όχι πολτοποιημένες.
- Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα ταψί και το καλύπτεις με το 1/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα
- Το ψήνεις για 25 λεπτά και σερβίρεις με nachos.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ