Ελεονώρα Μελέτη – Ευρωεκλογές: «Μπορεί να μην είμαι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά έχω ενδιαφέρον για τα κοινά»

Με αφορμή την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, η Ελεονώρα Μελέτη θέλησε να απαντήσει στις πιο συχνές ερωτήσεις και σχόλια που δέχεται από τους διαδικτυακούς της φίλους για την πολιτική.

Πιο συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος το βράδυ της Δευτέρας 13/5 έκανε ένα Q&A στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και μεταξύ άλλων, απάντησε στο γιατί κάποιος θα πρέπει να την ψηφίσει, αλλά και τον λόγο που αποφάσισε να πολιτευτεί με το συγκεκριμένο κόμμα.

«Γιατί να ψηφίσει κάποιος Ελεονώρα;», ήταν το πρώτο ερώτημα.

«Γιατί μπορεί να μην είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ωστόσο έχω ενσυναίσθηση, ενδιαφέρον για τα κοινά, που εκφράζεται μέσα από το κοινωνικό αποτύπωμα που αφήνω κατά καιρούς μέσα από τις εκπομπές, τους καλεσμένους που φιλοξενώ, το περιεχόμενο τω βιβλίων που έχω γράψει, τα podcasts μου, τα άρθρα που γράφω και την εθελοντική δράση που είναι πλούσια με επίκεντρο κοινωνικά ζητήματα. Ε, έχω και τα πτυχία μου, μιλάω και τις γλώσσες μου. Άρα γιατί όχι;» απάντησε η Ελεονώρα Μελέτη.

«Αν δεν είχες δημοσιότητα θα σε έτρωγε η μαρμάγκα…» έγραψε στην Ελεονώρα Μελέτη ένας άλλος follower. 

«Η δημοσιότητα είναι δίκοπο μαχαίρι σε αυτή την περίπτωση. Ναι μεν είμαι προβεβλημένη, αλλά πολλοί επιλέγουν να με βλέπουν και να με αντιμετωπίζουν μόνο ως τηλεοπτικό πρόσωπο. Αλλά δεν είμαι μόνο αυτό και δεν ενδιαφέρονται να το ανακαλύψουν. Ωστόσο όλες οι χώρες φιλοξενούν τηλεοπτικά πρόσωπα στα ευρωψηφοδέλτιά τους, αλλά και στους εκλεγμένους τους. Βλέπε Σουηδία»

«Δεν σε είδαμε όμως να μοιράζεις λαμπάδες σε ιδρύματα όπως έκαναν οι άλλοι» ήταν το σχόλιο ενός διαδικτυακού της φίλου. 

Η Ελεονώρα Μελέτη απάντησε: «Δεν χρειάστηκε να το κάνω. Εδώ και καιρό είμαι πρέσβειρα σε δύο πολύ σημαντικούς φορείς. Έμπρακτα είμαι δίπλα τους κάθε φορά που θα κληθώ και υπάρχει ανάγκη, επομένως δεν χρειάζεται να κάνω τυπικές κινήσεις που συχνά προβλέπονται στο πλαίσιο μιας προεκλογικής εκστρατείας». 

«Αν η δικαιοσύνη κρίνει ένοχη τη Νέα Δημοκρατία για τα Τέμπη τι θα κάνεις; Καλή επιτυχία!» τη ρώτησε, επίσης, διαδικτυακός της φίλος.

«Η δικαιοσύνη και μάλιστα, με γοργούς ρυθμούς, σύντομα θα αποφανθεί για το σε ποιους θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Θα αναλάβει εκείνη να κάνει τα δέοντα για να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Οι θεσμοί λειτουργούν ανεμπόδιστα και στόχο έχουν να δώσουν απαντήσεις. Μέχρι τότε ας σεβαστούμε όλοι τα πάντα» αποκρίθηκε η Ελεονώρα Μελέτη.

Ένας άλλος ακόλουθος έγραψε στην Ελεονώρα Μελέτη: «Πιστεύω σε εσένα, αλλά όχι στο κόμμα με το οποίο κατεβαίνεις».

«Το κατανοώ. Στα κοινωνικά ζητήματα, ωστόσο στα ανθρώπινα δικαιώματα σε κοινωνικές ανισότητες και σε ζητήματα των οποίων η αντιμετώπισή τους μας αφορά όλους για το κοινό καλό, για θέματα που αφορούν τη συμπερίληψή και τη βελτίωση ποιότητας ζωής ευάλωτων ομάδων και για δράσεις που εστιάζουμε στην ψυχική υγεία που αιμορραγεί, το πρίσμα αντιμετώπισης πρέπει να έχει στόχο τη δημοκρατία, την ισότητα και το δίκαιο. Να διέπεται από φιλελεύθερο και φιλοευρωπαϊκό πνεύμα και τόλμη για μεταρρυθμίσεις» σημείωσε η γνωστή παρουσιάστρια.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164