Το κοτόπουλο είναι τέλεια ιδέα τόσο για τις καθημερινές όσο και το weekend. Με λεμόνι και σβησμένο με κρασί είναι ένα από τα ωραιότερα πιάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 φιλέτα κοτόπουλου από μπούτι
- 60 ml. ελαιόλαδο
- 300 ml. ζωμός κοτόπουλου (1 κύβος σε 300 ml. καυτού νερού)
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
- 6 φύλλα δάφνης
- 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
- λευκό κρασί
- 300 ml. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, τη δάφνη και το σκόρδο και τα σοτάρεις για 1 λεπτό
- Προσθέτεις τα φιλέτα κοτόπουλου και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 λεπτά γυρνώντας σε κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα
- Τα σβήνεις με κρασί
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις το νερό
- Αφήνεις το κοτόπουλο να βράσει 15-20 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι
- Προσθέτεις πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και τη ρίγανη
- Το αφήνεις να βράσει μέχρι να “δέσει” η σάλτσα του
- Το σερβίρεις με ρύζι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ