Συνταγή για spaghetti με κεφτεδάκια και φρέσκια ντομάτα

1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα κεφτεδάκια με φρέσκια ντομάτα είναι ένα από τα παραδοσιακά, καλοκαιρινά πιάτα και σήμερα θα τα συνδυάσεις με τα αγαπημένα σου ζυμαρικά. 

Συστατικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
  • 2 αυγά
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 1 κ. γ. φύλλα δυόσμου
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την σάλτσα θα χρειαστείς

  • 10-12 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι  ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κιλό spaghetti της αρεσκείας σου

1 κ.σ. βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ, τον κιμά, το ψωμί τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τη ρίγανη, τα αυγά, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Ζυμώνεις καλά για 5 τουλάχιστον λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  • Γεμίζεις μέχρι τη μέση με λάδι ένα μεγάλο τηγάνι
  • Πλάθεις τα κεφτεδάκια με τα χέρια σου, τα αλευρώνεις και τα ρίχνεις προσεχτικά στο τηγάνι για 5-6 λεπτά
  • Τα γυρνάς ώστε να πάρουν χρώμα
  • Τα τοποθετείς σε ένα μεγάλο πιάτο όπου έχεις στρώσει προηγουμένως χαρτί κουζίνας που θα απορροφήσει το λάδι
  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά
  • Σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά και προσθέτεις τις ντομάτες, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι
  • Αφήνεις τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά και ρίχνεις τα κεφτεδάκια
  • Ανακινείς λιγάκι το τηγάνι ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα και το αποσύρεις
  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνεις τα spaghetti και τα βράζεις ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Τα σουρώνεις και ρίχνεις στην κατσαρόλα το βούτυρο
  • Ρίχνεις τα ζυμαρικά και ανακατεύεις απαλά
  • Σερβίρεις ρίχνοντας από πάνω τα κεφτεδάκια και σερβίρεις.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164