Συνταγή για πατατόπιτα

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η πατατόπιτα είναι το τέλειο σνακ για το γραφείο και το σχολείο αλλά και το weekend που πλησιάζει. 

Συστατικά

  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 250ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος light
  • 3 φύλλα κρούστας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις του φούρνο στους 200 βαθμούς C
  • Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι
  • Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτεις τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο και τις πατάτες και τα βράζεις για 5 περίπου λεπτά
  • Παράλληλα, βάζεις το σπανάκι σε σουρωτήρι και το ζεματίζεις, ρίχνοντας πάνω του ένα βραστήρα ζεστό νερό
  • Μόλις περάσουν τα λεπτά, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και το σπανάκι
  • Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι, ανακατεύεις και περιμένεις να δέσει
  • Σε ένα ταψί, στρώνεις στη βάση ένα ελαφρά ραντισμένο φύλλο.
  • Από πάνω, περιχύνεις το μείγμα που έχεις στο τηγάνι σου
  • Σκεπάζεις με τα δύο φύλλα, τα οποία ραντίζεις με ελαιόλαδο
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά
  • Κόβεις σε κομμάτια, τα αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις.

Κεντρική photo: iStock

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164