Αυτό το 70s trend επανέρχεται δυναμικά – κρίμα να το αφήσεις να περάσει ανεκμετάλλευτο

Πρόκειται για μια από τις πλέον αγαπημένες τάσεις στην αρχιτεκτονική της δεκαετίας του 1970 και είναι το λεγόμενο ‘conversation pit’, ή αλλιώς το σαλόνι που χτίζεται ένα επίπεδο κάτω από δάπεδο. Είναι ένας συνδυασμός αρχιτεκτονικής δεξιοτεχνίας και interior design.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dries Otten (@driesotten)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Interior Design (@interiordesignmag)

Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη τάση σπανίζει, με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο σε χώρους-κυρίως κατοικίες- περασμένων δεκαετιών που συνήθως φέρουν υπογραφές καταξιωμένων αρχιτεκτόνων. Ωστόσο το conversation pit φαίνεται να κάνει μια δυναμική επαναφορά σαν τάση του interior design, αυτή τη φορά με ακόμα πιο μοντέρνα στοιχεία.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arent&Pyke (@arentpykestudio)

Σε οποιαδήποτε εκδοχή του, αποτελεί ίσως το πιο cozy σημείο του σπιτιού, με το κύριο στοιχείο του να είναι φυσικά ο καναπές, ενώ η χρήση του δεν είναι μόνο αισθητική αλλά και λειτουργική. Με το χώρο του σαλονιού να βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο ενώ ταυτόχρονα παραμένει μέρος του συνολικού χώρου, τα έπιπλα ‘χάνονται’ κάνοντας την επιφάνεια να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Róisín Lafferty (@roisinlaffertyofficial)

Στη πιο σύγχρονη εκδοχή του το έχουμε δει συχνά και σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που του δίνει μια διαφορετική αλλά αυτονόητη χρηστικότητα.

Κεντρική φωτογραφία: @ludwiggodefroy @roisinlaffertyofficial

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164