Ένας καθρέφτης πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από μια επιφάνεια στην οποία κοιτάζεσαι φευγαλέα πριν βγεις από τη πόρτα του σπιτιού σου.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για το μεγαλύτερο hack ενός έμπειρου διακοσμητή, μετατρέποντας μικρούς χώρους σε φαινομενικά φωτεινά και ευρύχωρα δωμάτια.
Λένε πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός, και σε αυτήν την περίπτωση η αυταπάτη είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Για παράδειγμα, το να
τοποθετήσεις έναν καθρέφτη απέναντι από το παράθυρο σου για να αποκτήσεις περισσότερο φως, είναι το πιο παλιό και δοκιμασμένο κόλπο.
View this post on InstagramA post shared by Reflections Copenhagen (@reflectionscopenhagen)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ας ξεκινήσουμε από το υπνοδωμάτιο, όπου μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου στη κυριολεξία ελεύθερη. Μια εκδοχή που έχουμε δει αρκετές φορές είναι ένας συνδυασμός από πολλούς μικρούς καθρέφτες, όμως μη ξεχνάς έναν χρυσό κανόνα. Θα πρέπει όλοι οι καθρέφτες να έχουν για παράδειγμα είτε παρόμοιο σχήμα, ή ίδια κορνίζα, κλπ. Σε διαφορετική περίπτωση διατρέχεις τον κίνδυνο να κάνεις το χώρο σου να μοιάζει με έκθεση επίπλων!
Έχε πάντα στο μυαλό σου τις αντανακλάσεις: κρέμασε τον καθρέφτη σου απέναντι από έναν αγαπημένο σου πίνακα ή ακόμα απέναντι από έναν άλλο καθρέφτη για να δημιουργήσεις ένα φανταστικό trompe-l’œil effect.
Το καθιστικό είναι μια πιο περίπλοκη και δημόσια υπόθεση και έτσι απαιτεί μια ελαφρώς πιο εκλεπτυσμένη προσέγγιση. Ωστόσο ένα extravagant πλαίσιο ίσως είναι το στοιχείο που θα κάνει τη διαφορά: σκέψου το ως ένα έργο τέχνης που μπορεί να γίνει από μόνο του statement piece.
Καθρέφτες σε διαφορετικά μεγέθη, Zara Home
Καθρέφτης, La Redoute
Ορθογώνιος καθρέφτης, Zara Home
Καθρέφτης, Fleur x Riley Sheehey
Καθρέφτης, Fleur
Καθρέφτης, Reflections Copenhagen
Καθρέφτης, Giovanni Botticelli
Κεντρική φωτογραφία: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ