5 skincare διαμάντια που έσωσαν την (πολύ απαιτητική) επιδερμίδα μου

Το δέρμα μου δεν είναι αλαβάστρινο. Ποτέ δεν ήταν, για να είμαστε ειλικρινείς. Δεν είμαι από τα κορίτσια εκείνα που θα δεις το δέρμα τους και θα πεις “τι φοβερό δέρμα έχει αυτή!”. Κάθε άλλο. Σε όλο το λύκειο είχα πολύ έντονη ακμή. Και όταν μετά κόπων και βασάνων απελευθερώθηκα, δεν είχα ιδέα πως μερικά χρόνια μετά, εκεί γύρω στα 25, θα μου χτύπαγε και πάλι την πόρτα. Η ενήλικη ακμή μού έχει αφήσει μερικά σημαδάκια. Ξέρεις, αυτά τα ενοχλητικά. Και μερικές κοκκινίλες.

Με τα χρόνια έχω καταλάβει, πως τα skincare πειράματα δεν είναι για την επιδερμίδα μου. Με το που αλλάξω λίγο τη ρουτίνα περιποίησής μου και προσθέσω κάποιο νέο προϊόν –έτσι, για να το δοκιμάσω, μιας και αυτή τη δουλειά κάνουμε– το δέρμα μου δυσκολεύεται πολύ και «αυτό βγαίνει προς τα έξω». Παρόλα αυτά, την περίοδο αυτή περνάει μια πολύ καλή φάση -πάρα πολύ καλή, θα έλεγα- και αυτό νομίζω πως το οφείλω στη Bioten και τη νέα της σειρά Glow Expert 4D. Τη δοκίμασα πριν μερικές εβδομάδες, με φόβο μήπως και εξαγριωθεί το -γεμάτο απαιτήσεις- δέρμα μου, αλλά αυτό τελικά τη λάτρεψε. Και έτσι, έγινε ήρθε και… έμεινε!

Νιασιναμίδη, τρανεξαμικό οξύ, βιο-ρετινόλη και phyto AHA: Αυτά είναι τα 4 ενεργά συστατικά που θα βρεις στη μοναδική επαναστατική φόρμουλα της σειράς Glow Expert 4D και στην everyday ρουτίνα μου επίσης. Την πρωινή και τη βραδινή! Η νέα σειρά της Bioten αποτελείται από 5 προϊόντα -κρέμα ημέρας, κρέμα νύχτας, serum, serum ματιών και eye patches- καθένα από τα οποία προσφέρει στο δέρμα μου όχι μία αλλά τέσσερις ισχυρές δράσεις: μείωση των πρώτων ρυτίδων, που ναι(!) στα 30 έχουν κάνει την εμφάνισή τους και με έχουν φρικάρει, βελτίωση των πανάδων και των ερεθισμένων κόκκινων περιοχών, λείανση και λάμψη. Μα υπάρχει ακόμα ένας λόγος για να αγαπήσεις τα εν λόγω προϊόντα και να μείνεις πιστή σε αυτά. Και αυτός είναι η σατινέ υφή τους, λεπτόρρευστη, δροσερή κι απολαυστική για την επιδερμίδα μου και το απαλό τους άρωμα που με γαληνεύει πάντα καθώς τα εφαρμόζω στο πρόσωπό μου. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά πώς χρησιμοποιώ τα προϊόντα της ολοκαίνουριας Glow Expert 4D της Bioten στην καθημερινότητά μου. 

My Everyday Skincare Routine

Για να είμαι ειλικρινής, τα πρωινά σπάνια θυσιάζω χρόνο από τον ύπνο μου για να αφοσιωθώ στο skincare. Τα πάντα γίνονται σε fast forward ρυθμούς. Ένας καυτός, τετραπλός εσπρέσο στην κούπα μου, ένα γρήγορο ντους για να «ξυπνήσουμε» κι έπειτα 2-3 κινήσεις ματ όσον αφορά την περιποίηση του προσώπου. Σε καθαρή επιδερμίδα, εφαρμόζω 3-4 σταγόνες από τον Συμπυκνωμένο Ορό Bioten Glow Expert 4D, ο οποίος είναι εμπλουτισμένος με 92% συστατικά φυσικής προέλευσης, νιασιναμίδη, τρανεξαμικό οξύ, βιο-ρετινόλη και βιταμίνη Ε. Τον απλώνω με ανοδικές κινήσεις σε ολόκληρο το πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ μου και προχωράω στα μάτια.

Χρησιμοποιώ τον Ορό Ματιών με Πέρλες Bioten Glow Expert 4D και έχω δει τεράστια διαφορά στους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο. Η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών γίνεται πιο ελαστική και πιο λαμπερή, με αποτέλεσμα το βλέμμα να δείχνει πιο φρέσκο, νεανικό και ξεκούραστο -ακόμα και τις ημέρες που δεν έχω κοιμηθεί όσο θα έπρεπε ή και καθόλου. Τελευταίο βήμα πριν ντυθώ γρήγορα-γρήγορα και φύγω από το σπίτι για το γραφείο, η Κρέμα Ημέρας Bioten Glow Expert 4D SPF 15. Πρόκειται για μια ανάλαφρη σύσταση που δρα αποτελεσματικά ενάντια στις πανάδες και στις ρυτίδες, ενώ την ίδια στιγμή με προστατεύει από τη φωτογήρανση και τις ανεπανόρθωτες βλάβες που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο. Λίγο ρουζ για την υγεία, καφέ μάσκαρα για να τονίσω λίγο τις βλεφαρίδες, ένα gloss στο χρώμα των χειλιών και έξω από την πόρτα. 

Τις βραδινές ώρες, παρόλο που γυρνάω στο σπίτι εμφανώς ταλαιπωρημένη από το ατελείωτο τρέξιμο και τις υποχρεώσεις, αφιερώνω περισσότερο χρόνο στην περιποίηση του προσώπου μου. Μετά από ένα καυτό μπάνιο και αφού φορέσω τις πιο cosy πιτζάμες μου, βάζω κάτι στο Netflix να παίζει,  κόκκινο κρασί -ένα ποτήρι κάθε βράδυ το συστήνει και ο γιατρός- και, φυσικά, τα Bioten Eye Patches Glow Expert 4D για λάμψη, αναζωογόνηση και βελτίωση των μαύρων κύκλων και των σακούλων στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Και χαλαρώνω!

Όταν νιώσω έτοιμη να πάω για ύπνο, θα συνεχίσω τη night routine μου με δύο προϊόντα που χρησιμοποιώ και τα πρωινά και τα ανέφερα παραπάνω: τον Συμπυκνωμένο Ορό Bioten Glow Expert 4D και τον Ορό Ματιών με Πέρλες Bioten Glow Expert 4D. Θα ολοκληρώσω με την Κρέμα Νύχτας Bioten Glow Expert 4D, με 81% συστατικά φυσικής προέλευσης που προσφέρουν αντιγηραντική δράση και λάμψη. Και έτσι λαμπερή θα σου πω «καληνύχτα» -γιατί άλλωστε, όπως δήλωσα και λίγο πριν, δεν θυσιάζω τον ύπνο μου εύκολα. Για τίποτα και για κανέναν.

Αν θέλεις να δώσεις μια ευκαιρία στη νέα σειρά της Bioten, Glow Expert 4D, θα τη βρεις σε όλα τα supermarkets και τα καταστήματα καλλυντικών, ενώ μπορείς να μάθεις περισσότερα στο Bioten Cosmetics.

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164