Η beauty editor σου αποκαλύπτει τα 10 αρώματα που μυρίζουν καλοκαίρι

Με τις πρώτες κιόλας ζέστες αναζητάς το θαλασσινό αεράκι, τα λουλούδια που μοσχομυρίζουν στα σοκάκια του αγαπημένου σου νησιού, τη ζεστασιά του μεσημεριού και τη δροσιά της θάλασσας νωρίς το πρωί. Όλα έχουν να κάνουν με το άρωμα και την αίσθηση που φωνάζουν καλοκαίρι. Αυτός είναι ο λόγος που μένει στην άκρη η χειμωνιάτικη εσάνς και τη θέση της παίρνει εκείνη που έχει όλες τις αρωματικές νότες που σου θυμίζουν διακοπές. 

Κι εγώ έχω ήδη καταλήξει στα 10 αρώματα που κλείνουν στο μπουκάλι τους τα καλοκαίρια της ζωής. Θέλω να τα μοιραστώ μαζί σου με όλες τις λεπτομέρεις.  

 

Diptyque Ilio: Στην καρδιά του βρίσκεται ένα αντισυμβατικό φρούτο: το φραγκόσυκο. Καθώς ξεδιπλώνεται αποκαλύπτει ένα floral, fruity μπουκέτο με διακριτικές νότες ίριδας και γιασεμιού.

Korres Philosia Eau de Toilette: Mε δροσερές νότες πράσινων φύλλων και ξύλου στη βάση του, μας προσκαλεί να αναπνεύσουμε βαθιά και να ρίξουμε τους ρυθμούς για να εκτιμήσουμε την ομορφιά γύρω μας, να απολαύσουμε τη ζεστασιά του ήλιου, την ηρεμία και τη δροσερή σκιά κάτω από τις φυλλωσιές ένα ανοιξιάτικο απόγευμα στην εξοχή.

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt: Θεωρείται το απόλυτο καλοκαιρινό άρωμα με το φρέσκο ​​θαλάσσιο, αλλά ξυλώδες μείγμα σπόρων ambrette να συναντούν το θαλασσινό αλάτι και το φασκόμηλο σε μια εσάνς που ταιριάζει τόσο σε γυναίκες όσο και άνδρες. 

Chanel Comete: Ο διάσημος αρωματοποιός Olivier Polge δημιούργησε μια ακόμη μοναδική σύνθεση με άνθη κερασιάς στις νότες κορυφής, αλδεΰδες  ίριδα και ηλιοτρόπιο στις μεσαίες και μόσχο στη βάση. 

Chloe Nomade: Η αρωματοποιός Juliette Karagueuzoglou επαναπροσδιόρισε το kyphi με μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη προσέγγιση, και γύρω από μια επιλογή βασικών συστατικών που αναφέρονται σε αρχαίες συνταγές αυτού του ελιξίριου. Το μύρο αναδύεται από την πρώτη κιόλας στιγμή, με τις ισχυρές ρητινώδεις πινελιές του να τυλίγονται με τις πικάντικες νότες τζίντζερ και κανέλας ακολουθούμενες από μελωμένες αποχρώσεις νέκταρ λουλουδιών. Στην καρδιά του αρώματος βρίσκεται ένα άλλο συστατικό, που προέρχεται από τα λιβάδια κατά μήκος του Δέλτα του Νείλου και αποπνέει τη χαρακτηριστική εσάνς του ανθού πορτοκαλιού. Η σύνθεση κλείνει με μια πινελιά ζεστής, αισθησιακής βανίλιας. 

Kilian Sunkissed Goddess: “Είναι το άρωμα του καλοκαιριού, το άρωμα της ευτυχίας” λέει ο Kilian Hennessy. Η αρωματοποιός Calice Becker δημιούργησε ένα ζεστό άρωμα με Ylang-ylang, λουλούδι tiare, καρύδα και ξύλο Guaic. 

Byredo Sundazed Eau de Parfum: Λεμόνι, μανταρίνι, νερολί και γιασεμί συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα άρωμα λαμπερό σαν τις ηλιόλουστες ημέρες της Μεσογείου. 

 

 

 

Bobbi Brown Beach Eau de Parfum: Θαλασσινό νερό, γιασεμί, Sand και πορτοκάλι σε ένα άρωμα που σου φέρνει στο νου αναμνήσεις με θάλασσα, άμμο και ήλιο.

Maison Francis Kurkdjian Amyris Femme Eau De Parfum: Το Τζαμαϊκανό amyris με το Florentine Iris, το αχλάδι και τα άνθη λεμονιάς δημιουργούν ένα φρουτώδες, θηλυκό άρωμα, ακαταμάχητα διασκεδαστικό και αναμφισβήτητα δελεαστικό. 

Zielinski & Rozen Pink Pepper, Elemi, Cinnamon, Leather: Μια εσάνς εμπνευσμένη από τα ταξίδια του δημιουργού της. Η νότα του ελέμι είναι δυναμική και ανεξήγητα ελκυστική. Ο Erez το συμπλήρωσε με ροζ πιπέρι, ένα στοιχείο θετικής ενέργειας και φωτεινότητας, όπως οι άνθρωποι που γνώρισε στο Παρίσι. Η κανέλα είναι του θυμίζει τη Μαδρίτη και την Ίμπιζα, πόλεις στις οποίες επισκέφτηκε πολλά φιλόξενα εστιατόρια γεμάτα μουσική και δημιουργική ζωντάνια. Για να δώσει στην τελική φόρμουλα μια δυναμική, εκφραστική αίσθηση, που αντιπροσωπεύει την αύρα που συναντάμε στο Άμστερνταμ και τη Βαρκελώνη, πρόσθεσε μια νότα από δέρμα. Ενώ κάθε συστατικό αντιπροσωπεύει μια διαφορετική πόλη, συνδυάζονται με συνοχή. 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164