Ένας λεμονόκηπος στην καρδιά της Αθήνας

Η δημιουργικότητα και η υψηλής αισθητικής γαστρονομία συναντούν την απαράμιλλη ιταλική κουλτούρα σε ένα event στο κέντρο της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη, στο Olympias Rooftop Bar.

Ο λόγος για το Limonaia Urbana, το διαδραστικό γαστρονομικό event της Barilla, με αφορμή το λανσάρισμα της δροσερής και άκρως καλοκαιρινής γεύσης της νέας της σάλτσας Pesto Basilico e Limone, η οποία υπόσχεται να μας ταξιδέψει με κάθε πιάτο, χάρη στη φρεσκάδα του ξύσματος λεμονιού και στο πλούσιο άρωμα του βασιλικού. Mετά το Μιλάνο, τη Ρώμη και το Παρίσι, η Limonaia Urbana έρχεται επιτέλους(!) στην Ελλάδα.

Ο παγκοσμίου φήμης event designer Vincenzo Dascanio, ειδικός στην τέχνη του floral design και στις μοναδικές συνθέσεις που αναβαθμίζουν κάθε εκδήλωση με ξεχωριστό τρόπο, δίνει τη δημιουργική κατεύθυνση και, έτσι, ένας ευφάνταστος δροσερός λεμονόκηπος θα περιμένει τους καλεσμένους στην ταράτσα του Olympias Rooftop Bar, για να τους ταξιδέψει με τα χρώματα και τα αρώματα της dolce vita.

Πάντα με πρωταγωνιστές τον βασιλικό και το δροσερό λεμόνι, το τριήμερο event που θα πραγματοποιηθεί 28-30 Ιουνίου θα μας ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις. Για να μη χάσεις αυτή την απολαυστική εμπειρία, κλείσε τα εισιτήριά σου εδώ (δύο εισιτήρια, για να πας με παρέα). Στη Limonaia Urbana, οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία: από το Signature Cocktail –με ή χωρίς αλκοόλ– μέχρι τα γευστικά finger food, τα κυρίως πιάτα ζυμαρικών και τα λαχταριστά γλυκά,  όλα εμπνευσμένα από τη νέα Pesto Basilico e Limone της Barilla!

Και η απόλαυση συνεχίζεται! Οι λάτρεις της μαγειρικής θα παρακολουθήσουν τα γαστρονομικά masterclasses της Limonaia Urbana, όπου κορυφαίοι chefs –όπως ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, η Δωροθέα Μερκούρη και η Μάγκυ Ταμπακάκη– θα δείξουν στους επισκέπτες πώς να χρησιμοποιούν τη νέα Pesto Basilico e Limone, για να δημιουργήσουν απολαυστικά πιάτα. Σε αυτό το τριήμερο event, θα πραγματοποιηθούν και δημιουργικά masterclasses χειροτεχνίας, εμπνευσμένα από το ιταλικό καλοκαίρι, με τοπικούς δημιουργούς, όπως τα Choe candles, η Μπλε Ζέβρα, το Secret Garden. Σε αυτά τα masterclasses οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς να φτιάξουν αρωματικά κεριά με αιθέρια έλαια λεμονιού και βασιλικού, αλλά και πώς να διακοσμήσουν τη δική τους κεραμική γλάστρα με χρώματα και να φυτέψουν μέσα σε αυτή έναν φρέσκο βασιλικό, για να πάρουν τις γεύσεις και τις μυρωδιές συντροφιά και στο σπίτι!

Επιπλέον, τα έσοδα από τη πώληση των εισιτηρίων της εκδήλωσης θα διατεθούν για το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Μπορούμε», που στοχεύει στη μείωση της σπατάλης τροφίμων και στην αύξηση της επισιστικής στήριξης στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των Masterclasses είναι το εξής:

Γαστρονομικό Masterclass με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου στις 28/6 (17:00-22:30)

Γαστρονομικό Masterclass με τη Δωροθέα Μερκούρη στις 29/6 (17:00-22:30)

Γαστρονομικό Masterclass με τη Μάγκυ Ταμπακάκη στις 30/6 (19:00-22:30)

Δημιουργικό Masterclass Χειροτεχνίας με την Μπλέ Ζέβρα και τους Secret Garden στις 28/6 (13:00-14:30), 29/6 & 30/6 (15:00-16:30)

Δημιουργικό Masterclass Χειροτεχνίας με τα Choe Candles 28/6 (15:00-16:30) & 29/6 (13:00-14:30) & 30/6 (17:00-18:30)

Κλείσε τώρα το εισιτήριό σου για το Limonaia Urbana εδώ και μάθε περισσότερα εδώ.

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164