Οι γλυκοπατάτες είναι υπέροχες και γεμιστές με τυριά και μυρωδικά είναι απλά απολαυστική.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους
- 1/2 φλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- 1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών
- 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
- 1/2 φλ. τσένταρ και μοτσαρέλα, τριμμένα
- 1/2 κ.γλ. κύμινο
- αλάτι.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τρυπάς με ένα πιρούνι τις πατάτες και τις τοποθετείς στο φούρνο για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς C.
- Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ζεστό λάδι, σοτάρεις τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το κύμινο και το αλάτι.
- Τις αφήνεις να βράσουν για 7-8 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμειγνύεις το γιαούρτι με το μείγμα μπαχαρικών.
- Μόλις οι γλυκοπατάτες ψηθούν, αφαιρείς λίγο από το πάνω μέρος και το εσωτερικό τους.
- Προσθέτεις σε κάθε γλυκοπατάτα δύο κουταλιές της σούπας τυρί, δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα με το γιαούρτι, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ