Αρώματα με σύκο που κλείνουν στο μπουκάλι τους το Ελληνικό καλοκαίρι

Το σύκο είναι ένα από τα πιο γευστικά και με υπέροχο άρωμα καλοκαιρινά φρούτα. Μας θυμίζει τα ζεστά μεσημέρια στην εξοχή, ξαπλωμένες στην αιώρα με το μαγιό και τα μαλλιά μας να έχουν ακόμη νωπή την αλμύρα από τη θάλασσα. 

Και το απόγευμα πια, μετά τη σιέστα να γευόμαστε με τα χέρια τα ώριμα σύκα απολαμβάνοντας το ίδιο το καλοκαίρι. Οι αρωματοποιοί λατρεύουν το σύκο και την ιδιαίτερη νότα που χαρίζει στις εσάνς. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν δημιουργήσει κλασικά, πλέον αρώματα που μας συντροφεύουν τα καλοκαίρια της ζωής μας. 

Έχω επιλέξει τα 5 αγαπημένα μου και θα τα δεις στη συνέχεια. 

Diptyque Philosykos Eau De Toilette: Ένα άρωμα που κλείνει στο κλασικό του μπουκάλι την καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού εμπνευσμένο από τον δρόμο για τη θάλασσα που περνάει μέσα από τις συκιές. Μια ωδή στο δέντρο της συκιάς, από τον κορμό που τον ζεσταίνει ο ήλιος, μέχρι τα δροσερά φύλλα και το γαλακτώδες φρούτο. Μια εσάνς που θεωρείται πλέον θρυλική. 

Jo Malone Fig and Lotus Flower Cologne: Συνδυάζει τον ανάλαφρο και διακριτικό χαρακτήρα του λωτού με την μοναδική αίσθησητου σύκου.

Armani Prive Figuier Eden Eau de Toilette:  Μια εσάνς που περιέχει τα μοναδικά αρώματα του σύκου, από τον κορμό μέχρι τα φύλλα και τον καρπό του. Ξεκινά με τις ζωηρές νότες από εσπεριδοειδή και ροζ πιπέρι, συνεχίζει με το ζουμερό σύκο, τις νότες Μαροκινής ίριδας και το ζεστό κεχριμπαρένιο ξύλο.

Prada Infusion de Figue Eau de Parfum: Εξερευνά όλες τις όψεις του σύκου, τόσο πράσινο όσο και ξυλώδες, φρέσκο ​​και κρεμώδες. Η εθιστική συμφωνία σύκου ενισχύεται από τις πράσινες νότες μαστίχας που αναμειγνύονται με την ενέργεια που κρύβει το μανταρίνι. 

Roger & Gallet Fleur de Figuier Eau Parfumee: Ο Master Αρωματοποιός Francis Kurkdjian μας προσκαλεί να χαλαρώσουμε με τη δημιουργία του που είναι μια ωδή στα ώριμα σύκα και την ελληνική, καλοκαιρινή ύπαιθρο.

Photos: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164