Κάρπαθος: Αυτή είναι η 40χρονη Γαλλίδα που σκοτώθηκε στον ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600

Μια 40χρονη αθλήτρια από τη Γαλλία, έχασε τη ζωή της στην τραγωδία στην Κάρπαθο στο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600.

Όπως ενημέρωσαν οι Λιμενικές Αρχές της Κάσου, υπήρξαν δύο περιστατικά διάσωσης, με το πρώτο δυστύχημα να έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο μιας 40χρονης αθλήτριας.

Οι τελευταίες κινήσεις της 40χρονης

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η 40χρονη πήγε να ανοίξει το πανί, έπεσε στη θάλασσα και τη χτύπησε κάτω από το σκάφος ένα «πόδι» που έχουν τα ιστιοπλοϊκά στην μέση.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο Γεώργιος Βαλλής, της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών, σημειώνει: «Το δυστύχημα λογικά έγινε λόγω ελλιπών μέτρων ασφαλείας αλλά και λόγω καιρού. Θεωρητικά θα έπρεπε να είναι δεμένη πάνω στο σκάφος, δεν μπορεί να πετιέται.

Τα μελτέμια 7-8 μποφόρ είναι τραγικές συνθήκες ρίσκου και τα μέτρα ασφαλείας. Προτρέπουμε όλα τα πληρώματα και τους ιδιοκτήτες να μην ρισκάρουν σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες μελτεμιών, να παίρνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Πρέπει να σέβονται την θάλασσα και τις καιρικές συνθήκες, γιατί φέτος βλέπουμε πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα στη θάλασσα και είμαστε μόλις στη μέση της καλοκαιρινής περιόδου».

Η άτυχη 40χρονη Γαλλίδα ονομάζεται Anna Konontchouk και ήταν πλήρωμα στο σκάφος Heaven. Ήταν στέλεχος εταιρείας που προσέφερε υπηρεσίες διαχείρισης κατοικιών στη γαλλική Ριβιέρα.

 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κάσου για πτώση στη θάλασσα δύο μελών του πληρώματος ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ισπανίας, το οποίο έπλεε βορειοδυτικά του νησιού. Τα άτομα πληρώματος περισυνελέγησαν από το Ι/Φ, όμως μία 40χρονη (υπήκοος Γαλλίας), ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Στην περιοχή μετέβη Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ και το συνόδευσε στο λιμάνι της Κάσου. Από ιατρό του Π.Π.Ι. Κάσου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 40χρονης αλλοδαπής, η σορός της οποίας πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κάσου.

Επισης τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρπάθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον τραυματισμό ενός 61χρονου επιβαίνοντα ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Πολωνίας που συμμετείχε στον αγώνα. Το Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι Πηγαδίων Καρπάθου συνοδευόμενο από το Ε/Ρ – Α/Ψ «ΝΗΣΟΣ ΣΑΡΙΑ» Τ. Διαφανίου 24. Ο 61χρονος αποβιβάσθηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Καρπάθου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρπάθου.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164