Ασκήσεις στο σπίτι με ένα μαξιλάρι

Το καλοκαίρι μπορείς να συνεχίσεις την άσκηση, όπου κι αν βρίσκεσαι αρκεί να ακολουθείς τις συμβουλές της αγαπημένης μας Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής Μάντης Περσάκη. Έχει τις πιο έξυπνες και πρακτικές λύσεις ώστε να μην χάσεις τη φόρμα σου τόσο αν βρίσκεσαι σπίτι όσο και διακοπές. 

Και σήμερα προτείνει 5 ασκήσεις με μαξιλάρι που θα γυμνάσουν όλο το σώμα και θα δημιουργήσουν έντονη αίσθηση ευεξίας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις το yoga mat ή μια πετσέτα στο πιο δροσερό δωμάτιο, να πάρεις ένα μαλακό μαξιλάρι και να ακολουθήσεις τις κινήσεις της.

ΑΣΚΗΣΗ 1

Κάθομαι στο στρώμα και τοποθετώ το μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα έχοντας λυγισμένα τα πόδια. Εκπνέοντας και για 1’, κάνω μικρές πιέσεις στο μαξιλάρι με τα γόνατα κρατώντας ίσια πλάτη.

ΑΣΚΗΣΗ 2

 

Σε εδραία θέση, κρατάω το μαξιλάρι μπροστά από το στήθος μου και εκπνέοντας κάνω μικρές πιέσεις κρατώντας ίσια την πλάτη μου. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Ξαπλώνω ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα και το μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα. Με την εκπνοή, σηκώνω τη λεκάνη μου και πιέζω το μαξιλάρι με τα γόνατα μου. Επαναφέρω αργά κατεβαίνοντας σπόνδυλο- σπόνδυλο. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Τοποθετώ το μαξιλάρι ανάμεσα στους αστραγάλους και τεντώνω τα πόδια. Σφίγγω κορμό και η μέση ακουμπάει στο πάτωμα καθ’ όλη την διάρκεια της
άσκησης. Με την εκπνοή σηκώνω πόδια

ΑΣΚΗΣΗ 5 

Έρχομαι σε πλάγια θέση. Στηρίζομαι σε αγκώνα και κρατάω το μαξιλάρι ανάμεσα στους αστραγάλους. Με την εκπνοή ανεβάζω τα πόδια με το μαξιλάρι και ενώνω αντίθετο χέρι-πόδι. Επαναλαμβάνω για 1’.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164