Βάνα Μπάρμπα: Ο όγκος που αφαίρεσε, ο καρκίνος και το άγχος να παραμείνει υγιής για χάρη της κόρης της, Φαίδρας

Ήταν Μάρτιος του 2023 όταν η Βάνα Μπάρμπα ταξίδεψε στην Ιταλία μαζί με την 22χρονη κόρη της, Φαίδρα. Ήταν τότε που η Βάνα Μπάρμπα, χωρίς να αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες, έκανε γνωστό ότι το ταξίδι αυτό αφορούσε σε ένα σοβαρό θέμα υγείας που αντιμετωπίζει και πως υποβάλλεται σε ανοσοθεραπείες. 

«Είχα πάει με την κόρη μου στη Ρώμη και ήταν πολύ όμορφα. Πήγα για ιατρικούς λόγους, πήρα τη γνώμη κι άλλων ανθρώπων και ευτυχώς τα πράγματα πάνε καλά με την υγεία μου, αλλά δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Το ταξίδι συνέπεσε με τα γενέθλιά μου» είχε πει τότε η Βάνα Μπάρμπα στους δημοσιογράφους που την είχαν συναντήσει στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή της από την Ιταλία. 

Το επόμενο διάστημα, η Βάνα Μπάρμπα απέφευγε να μιλά για το θέμα αυτό. Λίγους μήνες όμως μετά, η Βάνα Μπάρμπα σε μια νέα συνέντευξη στο περιοδικό Hello! μίλησε  με περισσότερες λεπτομέρειες τονίζοντας πως η 22χρονη κόρη της, Φαίδρα είναι εκείνη που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει να αγωνίζεται.

«Κάνω έναν αγώνα στο κομμάτι της υγείας για να τα καταφέρω. Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στη δική μου θέση, τα πράγματα δεν είναι μη αναστρέψιμα, μπορούν να βελτιωθούν…

Πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζω. Η Φαίδρα και η πίστη με κρατούν. Έχω ένα παιδί και πρέπει να είμαι καλά για εκείνη, να της λέω «σ’ αγαπώ» κάθε βράδυ. Για κάποιο λόγο γίνονται όλα. Στην ουσία, είναι νευρολογικής φύσης. Αφού αφαίρεσα στην αρχή έναν όγκο στον οισοφάγο, δυστυχώς διαγνώστηκε μια αιματολογική πάθηση. Αυτό το αυτοάνοσο μου δημιουργεί κινητικά προβλήματα, δεν μπορώ να σηκωθώ και να καθίσω εύκολα. Τώρα κάνω μια ανοσοθεραπεία και με παρακολουθούν πολύ καλοί γιατροί» είχε εξομολογηθεί τότε.

Η Φαίδρα Μπάρμπα ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της μητέρας της. Οι δυο τους άλλωστε έχουν αναπτύξει μια πολύ στενή και ισχυρή σχέση, καθώς η Βάνα Μπάρμπα μεγάλωσε μόνη της την κόρη της και μέλημά της είναι να είναι πάντα εκείνη καλά. Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει με την υγεία της, η Βάνα Μπάρμπα ενδιαφέρετε μόνο για το να είναι καλά το παιδί της. 

«Δεν φοβάμαι για τη ζωή μου. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να έχω τακτοποιήσει το παιδί μου. Δεν με ενδιαφέρει αν θα πάθω κάτι, απλά θέλω να είμαι κοντά στο παιδί, να μπορώ να το στηρίξω. Αυτό το πλάσμα το αγαπάω όσο τίποτα στη ζωή μου, όπως κάθε μητέρα. Για το παιδί μου θέλω να είμαι καλά» εξομολογήθηκε στην τελευταία της συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! η Βάνα Μπάρμπα.

Άλλωστε, ένα από τα πράγματα για τα οποία μετανιώνει η Βάνα Μπάρμπα, είναι που άφησε τον χρόνο να περάσει, και δεν κοίταζε τα «καμπανάκια» που χτύπαγε νωρίτερα το σώμα της.

«Εντάξει καλά είμαι, όπως αγωνιζόμαστε όλοι νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Πιστεύω στην ψυχική υγεία πάρα πολύ. Πιστεύω ότι όλα ξεκινάνε από το κομμάτι της ζωής. Εγώ βρέθηκα αντιμέτωπη με τα λάθη μου» είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή της στο Πρωινό τον Σεπτέμβριο του 2023.

Κάτι άλλο για το οποίο μετανιώνει είναι το γεγονός πως μεγάλωσε την κόρη της μόνη της. Μάλιστα, στην τελευταία της συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως μια «πολύ μέτρια» μητέρα, λέει πως δεν ήταν «σωστή» και υποστηρίζει πως οι άνθρωποι που βρίσκονται στα φώτα της δημοσιότητας δεν είναι κατάλληλοι για να κάνουν οικογένεια.

«Η Φαίδρα δε μου παραπονέθηκε ποτέ. Εγώ έχω τις ενοχές. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις γονείς νάρκισσους. Η μητρότητα όμως είναι η απόλυτη θυσία. Καλός γονιός δε γίνεσαι επειδή κάνεις μεγάλα πάρτι στο παιδί σου και το τρέχεις στη Μύκονο. Της έδωσα υπερβολική αγάπη, απλά την έδωσα μέσα σε μια χλιδή ενώ το μόνο που θέλει το παιδί είναι η ασφάλεια. Εγώ δεν της παρείχα ασφάλεια…

Δε σκέφτηκα ποτέ να της χαρίσω ένα αδελφάκι. Θα το έκανα μόνο αν είχα μια σταθερή σχέση. Τα παιδιά θέλουν οικογένεια, θέλουν μητέρα και πατέρα. Εγώ μέσα από το παιδί μου έμαθα τι θα πει αγάπη, έμαθα τι θα πει θυσία, τα παράτησα όλα για να τη μεγαλώσω. Δεν είναι όμως λύση το να τα παρατάς όλα. Θα έπρεπε να υπάρχει σχολείο για γονείς» εξομολογήθηκε. 

Αυτή την περίοδο, η Βάνα Μπάρμπα ετοιμάζεται να κάνει ένα χειρουργείο που είχε αμελήσει για καιρό, και ελπίζει ότι μετά από αυτό θα καταφέρει να βγάλει και τη λέξη «καρκίνος» δίπλα από το όνομά της.

«Αυτές τις μέρες έχω να κάνω μία ακόμα αναγνωριστική επέμβαση για να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκομαι – δεν θέλω να δίνω περισσότερες λεπτομέρειες για να μην τρομάζουν οι άνθρωποι δίπλα μου. Πέρασα δύσκολα, αλλά το λάθος ήταν δικό μου. Εγώ δεν πήγαινα στους γιατρούς. Όταν δεν κάνεις πρόληψη επειδή έχεις φοβία, δεν σου φταίει μετά κανείς. Και στο τέλος τα πράγματα έγιναν σμπαράλια.

Είναι τώρα τρία χρόνια, τέσσερα που ταλαιπωρούμαι. Τώρα πρέπει να κάνω και αυτή την επέμβαση, σύντομα θα ξέρουμε πού βρισκόμαστε, ελπίζω να πάνε όλα καλά. Μακάρι να σβήσουμε και τη λέξη «καρκίνος» δίπλα από το όνομά μου» αναφέρει στη συνέντευξή της στον Νίκο Γεωργιάδη η Βάνα Μπάρμπα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164