Πριγκίπισσα Αικατερίνη: Ο τραγουδιστής εγγονός της και η μεταξύ τους σχέση

Ο Αλέξανδρος Andrews-Μαργαρίτης είναι μόλις 16 χρόνων και πραγµατικά είναι ένα παιδί-θαύµα. Είναι ο εγγονός της πριγκίπισσας Αικατερίνης και του πρίγκιπα Αλέξανδρου της Σερβίας. Ο γιος της πριγκίπισσας, David Αndrews, έχει παντρευτεί την dr Αντζυ Μαργαρίτη και έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Αλέξανδρο.

O µικρός «πρίγκιπας» µιλάει αποκλειστικά στο «Secret» και τη Σάσσα Σταμάτη για το µεγάλο του πάθος, το τραγούδι, το φιλανθρωπικό του έργο, τη γιαγιά του, πριγκίπισσα Αικατερίνη, αλλά και τους γονείς του.

Αλέξανδρε, φέτος τελείωσες την Α’ Λυκείου. Τι σπουδές σκέφτεσαι να κάνεις;

Σκέφτοµαι να επικεντρωθώ σε µουσικές σπουδές, ως συνθέτης και τραγουδιστής. Η µουσική είναι µέρος της καθηµερινότητάς µου, της ζωής µου και ο στόχος µου είναι να περάσω στο Boston University. Το όνειρό µου είναι να γίνω ένας από τους µεγαλύτερους και πιο δηµιουργικούς καλλιτέχνες της γενιάς µου. Θέλω να εκπροσωπώ τους νέους και να δείξω στον κόσµο ότι µπορείς να καταφέρεις να πετύχεις στο µουσικό περιβάλλον, αν προσπαθήσεις και δουλέψεις µε αγάπη, επιµονή και σεβασµό στο κοινό! Τα όνειρα υπάρχουν ως κίνητρα, ώστε στη συνέχεια να γίνουν πραγµατικότητα

Από µικρή ηλικία πάντα είχα ένα πάθος για τη µουσική. Από τα 6 µου ασχολιόµουν µε τη µουσική έως και τώρα. Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισα να παίζω µε τις φιγούρες του Καραγκιόζη, οπότε µια µέρα τραγουδούσα το τραγούδι ενός χαρακτήρα του θεάτρου σκιών και τότε συνειδητοποίησαν οι γονείς µου ότι είχα φωνή µε πολλές δυνατότητες. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, έχω τραγουδήσει σε πάρα πολλές σκηνές, από το Μέγαρο Μουσικής µέχρι το «Παλλάς». Οι καθηγητές µου πιστεύουν στις δυνατότητές µου και µε στηρίζουν. Από τα πρώτα χρόνια µου κατάλαβα ότι αυτό είναι το επάγγελµα που θέλω να κάνω στη ζωή µου, να είµαι ένας ποιοτικός καλλιτέχνης και να προσφέρω στον κόσµο τον καλύτερο εαυτό µου.

Ο νεαρός Αλέξανδρος με τους γονείς του

Μίλησέ µας για τη φιλανθρωπική συναυλία που έδωσες και τη δωρεά που έκανες. 

Τον ∆εκέµβριο του 2023 είχα διοργανώσει µια συναυλία, µε τη βοήθεια του Lifeline Hellas, στον Φιλοπρόοδο Όµιλο Υµηττού, ευγενική παραχώρηση από το ∆.Σ., έναν ιστορικό χώρο, από όπου ξεκίνησε το Ελεύθερο Πανεπιστήµιο, µε στόχο να µαζέψουµε χρήµατα για να αγοραστεί ένα ειδικό µηχάνηµα αναπνευστικής υποστήριξης πρόωρων νεογνών, το MR850 Fisher & Paykel, για το µαιευτήριο «Ελενα Βενιζέλου». Είναι ένα µηχάνηµα απαραίτητο για την επιβίωση των µωρών. Πρέπει να πω ότι ήταν η πρώτη συναυλία µου ως κεντρικού καλλιτέχνη και χρειαζόταν µεγάλη προσωπική προσπάθεια και οργάνωση.

Η προσφορά µας πραγµατοποιήθηκε µέσω της Lifeline Hellas, του φιλανθρωπικού οργανισµού του οποίου είναι πάτρονας η γιαγιά µου, η ΑΒΥ πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, µε δωρεές εκατοµµυρίων ευρώ σε εξοπλισµό νοσοκοµείων. Εκείνη µε δίδαξε από µικρό παιδί ότι η µεγαλύτερη χαρά της ζωής είναι όταν δίνεις, όχι όταν παίρνεις. Στην παράδοση του µηχανήµατος παρευρέθη και ο ΑΒΥ πρίγκιπας Αλέξανδρος, ο οποίος ήταν ιδιαιτέρως υπερήφανος για την προσπάθειά µας. Το πιστεύω µου είναι ότι όλοι µαζί µπορούµε σιγά-σιγά να φτιάξουµε έναν καλύτερο κόσµο. Σε εµάς βασίζεται το µέλλον,

Μίλησέ µας για τις σχέσεις σου µε τη γιαγιά σου, πριγκίπισσα Αικατερίνη. 

Η πριγκίπισσα Αικατερίνη είναι η γιαγιά µου και είναι ένας από τους πιο µαγευτικούς και σηµαντικότερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή µου, διότι µου έχει µάθει τη χαρά της προσφοράς. Τη θαυµάζω πάρα πολύ, διότι ποτέ δεν σταµατάει να προσφέρει. Συνεχίζει να βοηθάει τον κόσµο γύρω της και νοιάζεται για όποιον έχει ανάγκη στήριξης, είτε είναι νοσοκοµεία είτε άνθρωποι σε εµπόλεµα κράτη είτε πρόκειται για τη βοήθεια σε κράτη που έχουν υποστεί  φυσικές καταστροφές, και είναι ένα πρότυπο που κάθε άνθρωπος θα πρέπει να ακολουθεί. Μιλάει µε όλο τον κόσµο, από προέδρους κρατών µέχρι τον καστανά, µε τον ίδιο σεβασµό και, όπως λέει, «φοράει την κορώνα στην καρδιά». Στην προσωπική µας σχέση είναι τρυφερή, υποστηρικτική και πολύ προστατευτική. Είναι δώρο Θεού!

Με τον παππού σου, πρίγκιπα Αλέξανδρο, πώς είναι οι σχέσεις σου; 

Ο παππούς µου είναι µια σηµαντική προσωπικότητα και είναι ο πιο «αληθινός» άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Αυτός ο άνθρωπος, αν και πολλοί τού συµπεριφέρονται διαφορετικά λόγω του τίτλου του, είναι ένας κανονικός άνθρωπος. Είναι ο γλυκύτερος, ο πιο συναισθηµατικός και ο πιο ευγενικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή µου. Οι συζητήσεις µαζί του για όλα τα θέµατα, από πολιτική, θρησκεία µέχρι και τα προσωπικά µου θέµατα, είναι για εµένα ένας θησαυρός. Παράλληλα, η δράση του για τη στήριξη της Παιδείας και της αριστείας στη Σερβία µε κάνει υπερήφανο. Με συµβουλεύει να προσπαθώ να είµαι πάντα ο καλύτερος εαυτός µου.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164