Μικρά μυστικά για ονειρικά λαμπερό δέρμα στο σώμα

Ετοιμάζεσαι ή βρίσκεσαι ήδη σε διακοπές. Παράλληλα όμως είσαι καλεσμένη σε καλοκαιρινό γάμο όπου θα φορέσει το αγαπημένο σου αέρινο φόρεμα με ακάλυπτους ώμους και πλάτη. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα σου επιβάλλεται να είναι άψογο και λαμπερό και με sun-kissed εφέ.

Πώς θα το πετύχεις; Αρκεί να μάθεις μερικά μικρά μυστικά και να αποκτήσεις την κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης ακόμη και στις διακοπές.  

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sandra Semburg (@sandrasemburg)

Dry Brushing: Είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Θα χρειαστείς την κατάλληλη βούρτσα με την οποία θα κάνεις απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αναζωογονεί το δέρμα και ενισχύει την κυκλοφορία. Χρησιμοποιείς την βούρτσα πριν από το ντους κι αν θέλεις έξτρα boost μπορείς να τη συνδυάσεις με ένα απαλό scrub σώματος. Επιλέγεις προϊόν με καλοκαιρινό, εξωτικό άρωμα ή με νότες ανατολής ειδικά αν ετοιμάζεσαι για βραδινή ή επίσημη εμφάνιση. Μπορείς να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.

Σε τι βοηθά το dry brushing

  • Ενεργοποιεί το λεμφικό μας σύστημα το οποίο με τη σειρά του επαναφέρει το ανοσοποιητικό στην αρχική του υγιή κατάσταση με αποτέλεσμα το δέρμα να αποκτά φυσική λάμψη και υγιή όψη.
  • Στα πρηξίματα που δημιουργούνται από τη ζέστη ή την κούραση κυρίως στα πόδια. Με το dry brushing μειώνονται αισθητά χαρίζοντας έντονη, ξεκούραστη αίσθηση.
  • Στην κυτταρίτιδα. Το dry brushing είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μειώσεις την όψη φλοιού πορτοκαλιού αλλά χρειάζεται υπομονή. Θέλει χρόνο και είναι μια συνήθεια που πρέπει να έχεις στη ρουτίνα σου και να την κάνεις καθημερινά για περίπου πέντε λεπτά.
  • Στην απολέπιση του σώματος. Ακόμη κι αν χρησιμοποιείς συχνά scrub σώματος με το dry brushing θα ενθουσιαστείς. Μπορείς να χρησιμοποιείς την βούρτσα δύο-τρεις φορές την εβδομάδα άφοβα. 

Ο σωστός τρόπος 

  • Η ιδανικότερη ώρα για να κάνεις dry brushing είναι το πρωί. Ξεκινάς με κυκλικές κινήσεις στην κοιλιά δεξιόστροφα χωρίς, όμως, να πιέζεις. Στα ευαίσθητα σημεία του σώματός όπως είναι το στήθος και οι μασχάλες η πίεση είναι απαγορευτική επίσης.
  • Αφού κάνεις περίπου δέκα κύκλους στην κοιλιά συνεχίζεις με τα πόδια. Όλες οι κινήσεις είναι ανοδικές από τις πατούσες προς τις γάμπες. Στα γόνατα, επειδή υπάρχουν λεμφαδένες, κάνεις επίσης μερικές κυκλικές κινήσεις και συνεχίζεις. Από το γόνατο και πάνω καλό είναι να ασκήσεις λίγη περισσότερη πίεση για την κυτταρίτιδα.
  • Στα χέρια ξεκινάς από το ραχιαίο κομμάτι με κινήσεις και συνεχίζεις προς την κλείδα του λαιμού. Εκεί που καταλήγει το πρόσωπο εκεί καταλήγει και το σώμα.
  • Αμέσως μετά το dry brushing κάνεις ντους με χλιαρό νερό και απλώνεις την ενυδατική σου κρέμα η οποία θα απορροφηθεί με ιδιαίτερη ευκολία.
  • Αν ταλαιπωρείσαι με τα πρηξίματα προτίμησε να κάνεις dry brushing και ντους το βράδυ, λίγο πριν πέσεις για ύπνο. 

Δροσερό ντους: Δύο φορές την ημέρα, αμέσως μόλις ξυπνήσεις και λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Είναι ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να τονώσεις το δέρμα και να το προετοιμάσεις για την ενυδάτωση που ακολουθεί. Όσο πιο κρύο είναι το νερό τόσο το καλύτερο. Αρχικά ρίχνεις άφθονο νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιείς το αγαπημένο σου αφρόλουτρο.  

Ενυδάτωση: Είναι το αμέσως επόμενο και εξίσου σημαντικό βήμα. Αν το δέρμα σου είναι πλούσια ενυδατωμένο, παραμένει ελαστικό και λαμπερό. Όσο πιο υψηλή είναι η θερμοκρασία τόσο πιο ανάλαφρη φόρμουλα πρέπει να χρησιμοποιείς. Αυτό σημαίνει πως επιλέγεις μια ρευστή φόρμουλα που απλώνεται και απορροφάται ευκολότερα. Ένα λάδι σώματος με συστατικά που χαρίζουν θρέψη και πλούσια ενυδάτωση, υπέροχο άρωμα και shimmer είναι η τέλεια ιδέα.

Self Tan: Αν και το έχεις συνδέσει με την αρχή του καλοκαιριού ή πριν τις διακοπές οι ειδικοί υποστηρίζουν πως είναι ιδανικό για κάθε στιγμή ειδικά αν δεν είσαι fan της ηλιοθεραπείας αλλά ταυτόχρονα αγαπάς το sun-kissed look. Θα χρειαστεί να κάνεις προηγουμένων απολέπιση και να το εφαρμόσεις σε απόλυτα στεγνό δέρμα. 

Κρέμα σώματος με ιριδισμούς: Είναι το απόλυτο προϊόν του καλοκαιριού και μπορείς να το απλώσεις σε όλο το σώμα ή σε ώμους, χέρια και πόδια μόνο. Εφαρμόζεται αμέσως μετά το ντους και χαρίζει τέλεια λάμψη αναδεικνύοντας το μαύρισμα με τον πιο θηλυκό τρόπο. Αν δε, έχει εξωτικό άρωμα ακόμη καλύτερα. 

 

 

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164