Αυτή είναι η πιο σωστή άσκηση για υψηλές θερμοκρασίες – μην πάθουμε και τίποτα!

To φετινό καλοκαίρι έχει σπάσει κάθε ρεκόρ θερμοκρασίας και αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση σε ότι αφορά τις μεθόδους άσκησης Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να παραμελήσεις τη ρουτίνα σου απλά θέλει περισσότερη προσοχή. Δες παρακάτω πως να προσαρμόσεις τις ασκήσεις σου με βάση τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ποιο είναι το όριο θερμοκρασίας για υπαίθριες ασκήσεις

Δεν υπάρχει ακριβής θερμοκρασία στην οποία η άσκηση δεν είναι ασφαλής. Αυτό εξαρτάται από το πώς το σώμα σου ανταποκρίνεται στη ζέστη, το επίπεδο φυσικής κατάστασης, την ηλικία και τυχόν υποκείμενες παθήσεις που μπορεί να έχεις, όπως καρδιαγγειακή νόσο ή άσθμα. Το προσωπικό σου όριο θερμοκρασίας μπορεί να αλλάξει καθώς προσαρμόζεσαι από εβδομάδα σε εβδομάδα. Οι ειδικοί προτείνουν περίπου δύο έως τέσσερις εβδομάδες πιο αργή, λιγότερο έντονη άσκηση για να αφήσεις το σώμα σου να προσαρμοστεί.

Ποια είναι η καλύτερη άσκηση για εξωτερικούς χώρους

Το κολύμπι είναι η καλύτερη μορφή άσκησης για το καλοκαίρι (και όχι μόνο), είτε πρόκειται για κολυμβητήριο είτε για κολύμβηση στη θάλασσα ή σε πισίνα. Πέρα από αυτό, κάθε άσκηση που μπορείς να κάνεις αργά και προσεκτικά είναι κατάλληλη για τις ζεστές μέρες, συμπεριλαμβανομένης της γιόγκα, του τζόκινγκ με ήπιο ρυθμό, το περπάτημα, το ποδήλατο ή η πεζοπορία υπό σκιά. Ό,τι κι αν επιλέξεις, φρόντισε να κινείσαι πιο αργά από ό,τι θα έκανες σε με πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις τον κίνδυνο θερμοπληξίας

Αρχικά με τα πρώτα κιόλας σημάδια πρέπει να σταματήσεις αμέσως κάθε είδος άσκησης. Πήγαινε σε ένα δροσερό σημείο και φυσικά σε σκιά. Πιες αμέσως νερό ή ένα ηλεκτρολύτες με μικρές αλλά συχνές γουλιές. Αφαίρεσαι παπούτσια και κάλτσες και να ρίξε άφθονο νερό στο πρόσωπο και το πίσω μέρος του λαιμού.

Φωτογραφίες: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164