Πέθανε η ενδυματολόγος Έβελυν Σιούπη: Το συγκινητικό αντίο του Χάρη Ρώμα

Θλίψη έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο η δυσάρεστη είδηση για την ξαφνική απώλεια της σπουδαίας ενδυματολόγου και σκηνογράφου Έβελυν Σιούπη.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές, ωστόσο, ήδη πρόσωπα από τη showbiz έχουν ξεκινήσει να την αποχαιρετούν.

Μεταξύ αυτών και ο Χάρης Ρώμας, ο οποίος έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την Δευτέρα 5/8 για την Έβελυν Σιούπη, θέλοντας να την αποχαιρετήσει για τελευταία φορά.

«Η σκηνογράφος και κυρίως ενδυματολόγος Έβελυν Σιούπη ήταν μία μεγάλη καλλιτέχνης με την έννοια του ότι δεν υπήρξε ποτέ κάποιος παρόμοιος σε έμπνευση και αισθητική. Και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει και στο μέλλον. Της έλεγα πάντα ότι εφηύρε και εκπροσωπεί τον «Υπαρκτό Σουρεαλισμό»!
Στη διάρκεια της συνεργασίας μας ζήσαμε έντονες και εκρηκτικές στιγμές όμως αυτό που έμεινε στο τέλος ξεκάθαρο ήταν ο αμοιβαίος σεβασμός και η αξιοπρέπεια.

Άλλωστε έτσι ήταν η Έβελυν: Έντονη, εκρηκτική και απόλυτα αξιοπρεπής! Φεύγει δυστυχώς νωρίς και πραγματικά εύχομαι ολόψυχα ο αγαπημένος της γιός, Δημήτρης, να τιμά πάντα την μνήμη της. Και εγώ θα την θυμάμαι, πάντως…», έγραψε ο Χάρης Ρώμας στη λεζάντα της ανάρτησής του.

Η Έβελυν Σιούπη ξεκίνησε ως σχεδιάστρια μόδας συμμετέχοντας στις Μπιενάλε νέων δημιουργών του 1986, 1987 και 2002.

Άρχισε να συνεργάζεται με το γνωστό δίδυμο Παπαθανασίου-Ρέππα στο σίριαλ «Το δις εξαμαρτείν», όπου δημιούργησε την περσόνα της Γιολάντας Ραγιά της Ντίνας Κώνστα, την οποία εξέλιξε αργότερα στους «Δύο ξένους», με τον χαρακτήρα της Ντένης Μαρκορά.

Στη συνέχεια ανέλαβε το «Ντόλτσε βίτα» με την Άννα Παναγιωτοπούλου και την Κατιάνα Μπαλανίκα, ενώ ακολούθησαν πολλές άλλες σειρές όπου επέβαλε ένα αναγνωρίσιμο στυλ στην τηλεοπτική κωμωδία και στις ταινίες «Safe Sex» (σκηνικά – κοστούμια) του 1999, «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο» του 2001, «Αυστηρώς Κατάλληλο» του 2008, αλλά και στο δραματικό «Οξυγόνο», πάντα στο πλευρό των Παπαθανασίου-Ρέππα. Τελευταία της δουλειά ήταν η τηλεοπτική εκδοχή των «Συμπέθερων από τα Τίρανα» στο MEGA.

Στο θέατρο συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο του Νότου / Αμόρε, και με το ελεύθερο θέατρο σε μεγάλες παραγωγές με τους σκηνοθέτες Νίκο Μαστοράκη, Σταμάτη Φασουλή, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Κώστα Αρζόγλου, Γιώργο Κιμούλη, Κώστα Μπάκα, Γιάννη Ιορδανίδη, Στέφανο Λαζαρίδη, Σταμάτη Κραουνάκη, Κώστα Σπυρόπουλο, Γιάννη Τσιβιλίκα, Χάρη Ρώμα, Αλέξανδρο Ρήγα, τον ποιητή Γιώργο Χρονά και άλλους.

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164