Ελεονώρα Μελέτη: Η ανάρτηση για την ημέρα που έμαθε ότι είναι έγκυος – «Έβαλα τα κλάματα, ένιωσα τρόμο»

Τις καλοκαιρινές της διακοπές απολαμβάνει εδώ και λίγες ημέρες η Ελεονώρα Μελέτη με τον σύζυγό της και την κόρη τους Αλεξάνδρα.

Σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή ημέρα για την παρουσιάστρια, καθώς σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια έκανε προληπτικά ένα τεστ εγκυμοσύνης και έμαθε ότι θα γίνει για πρώτη φορά μητέρα.

Η Ελεονώρα Μελέτη δημοσίευσε μια φωτογραφία αγκαλιά με την κόρη της και τη συνόδευσε με ένα τρυφερό μακροσκελές μήνυμα.

Δες αναλυτικά την ανάρτηση της Ελεονώρα Μελέτη

«Πριν από 7 χρόνια σαν κ σήμερα έμαθα ότι είμαι έγκυος.

Μέσα στο δωμάτιο ενός κυκλαδίτικου ξενοδοχείου, με αυτή την ίδια θέα, που βλέπω τώρα. Τα κλάματα έβαλα. Κλάματα των οποίων τα δάκρυα έκρυβαν, το κάθε ένα από αυτά, από λίγο η πολύ, συγκίνηση, χαρά, ανακούφιση, τρόμο, φόβο, άγχος, απορία, ενθουσιασμό, δισταγμό.

Δεν ήμουν από εκείνες τις γυναίκες που η μητρότητα ήταν όνειρο ή αυτοσκοπός τους. Η συνάντηση μας με τη μητρότητα ήταν ξαφνική, θα έλεγα μοιραία. Εκείνη το αποφάσισε για μένα. Αυτή με βρήκε. Αλλά μίλησε μέσα μου, από τη πρώτη στιγμή που αντίκρισα τις δυο μπλε γραμμούλες.

Της άνοιξα τη πόρτα να περάσει παρακολουθώντας την αποσβολωμένη να μπαίνει στη ζωή μου και να τακτοποιεί την εγκατάσταση της όπως ακριβώς θα έκανε ένας απρόσκλητος μουσαφίρης που ήρθε για να μείνει, χωρίς καν να ρωτήσει τον σπιτονοικοκύρη αν μπορεί. Και κάπως έτσι μαγικά ήταν σα να μετατράπηκε η χρόνια αντίσταση που είχα για τη μητρότητα σε μια βαθιά επιθυμία.

Σαν να αντιστάθμιζα τόσα χρόνια την ανείπωτη, ενδόμυχη ανάγκη μου να συναντήσω τη κόρη μου, με μια επίμονη άρνηση γι’ αυτό το καρμικό γεγονός. Και μετά ήρθε το λουλούδι μου.

Αυτή η ολοκληρωμένη πολύπλευρη προσωπικότητα να ταράξει συθέμελα την ύπαρξη μου. Με όλα τα καλά, τα υπέροχα, τα δύσκολα, τα ακραία, τα πρωτόγνωρα, τα απρόοπτα κ τα αναμενόμενα της. Κ ενώ τη γνώρισα τη μητρότητα, ακόμα Τη φοβάμαι. Ακριβώς επειδή κάθε μέρα τη μαθαίνω καλύτερα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164