Ασκήσεις στην παραλία με μία μπάλα

Στα μέσα του Αυγούστου και είναι σίγουρο ότι βρίσκεσαι στην αγαπημένη σου παραλία. Κάνεις βουτιές και έχεις ήδη αποκτήσει το τέλειο μαύρισμα. Παράλληλα όμως μπορείς να συνεχίσεις να ασκείσαι με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Μία μπάλα έχει κάποιο από τα αγόρια στην παρέα. Θα την δανειστείς για λίγο και θα ακολουθήσεις την πρόταση της αγαπημένης μας Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής Μάντης Περσάκη. 

Δες στη συνέχεια τις 5 ασκήσεις που προτείνει. 

ΑΣΚΗΣΗ 1 

 

Ξεκινάω σε όρθια θέση. Πόδια λίγο πιο ανοιχτά από το άνοιγμα της λεκάνης, τα δάχτυλα των ποδιών κοιτούν προς τα έξω. Με την εισπνοή λυγίζω πόδια για να έρθω σε κάθισμα και με την εκπνοή ανεβαίνω. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 2

 

Παίρνω την μπάλα στα χέρια μου, ισορροπώ πάνω στην λεκάνη μου με τα πόδια λυγισμένα μπροστά μου χωρίς να ακουμπούν στο έδαφος. Με την
εκπνοή, περνάω την μπάλα κάτω από τα γόνατα κρατώντας γερό το κέντρο μου. Επαναλαμβάνω εναλλάξ για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

 

Ξαπλώνω ανάσκελα στο στρώμα. Τα πόδια μου είναι λυγισμένα στον αέρα με τα πέλματα να ακουμπούν. Τοποθετώ την μπάλα ανάμεσα από τα πέλματα και χέρια πίσω από τον αυχένα. Με την εκπνοή σηκώνω κορμό και τεντώνω πόδια όσο μπορώ χωρίς να μου πέσει η μπάλα. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4 

 

Από την ίδια θέση, πόδια λυγισμένα ακουμπάνε στο έδαφος. Άρσεις λεκάνης για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

 

Σε θέση push-up με τα γόνατα στο πάτωμα. Λυγίζω χέρια και κατεβαίνω παραμένοντας όσο μπορώ σε μια ευθεία. Σηκώνω εναλλάξ τα χέρια μου σε
κάθε ανέβασμα. Επαναλαμβάνω για 1’.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164