Ιμάν Κελίφ: «Έσπασε» τη σιωπή της μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες – «Γεννήθηκα γυναίκα»

Η Ιμάν Κελίφ κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο άθλημα της πυγμαχίας στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Παρίσι.

Η αθλήτρια από την Αλγερία που βρέθηκε στο επίκεντρο μιας φυλετικής διαμάχης, κι έγινε αντικείμενο πολλών συζητήσεων για το αν θα έπρεπε ή όχι να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες με πολλούς να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τρανς, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, έσπασε τη σιωπή της και έδωσε τη δική της απάντηση.

Πιο συγκεκριμένα, η Ιμάν Κελίφ ξεκαθάρισε ότι γεννήθηκε γυναίκα και ζει ως γυναίκα σε όλη της τη ζωή.

Η Κελίφ, η οποία κέρδισε με ομόφωνη απόφαση, είναι η πρώτη Αλγερινή που κέρδισε Ολυμπιακό τίτλο πυγμαχίας και η πρώτη πυγμάχος από τη χώρα της που διεκδίκησε το χρυσό μετά την Χοσίν Σολτάνι στην Ατλάντα το 1996. Η γυναικεία πυγμαχία είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Λονδίνο το 2012.

«Αυτό είναι το όνειρό μου. Οκτώ χρόνια, το όνειρό μου. Είμαι Ολυμπιονίκης, χρυσή Ολυμπιονίκης. Είμαι πολύ χαρούμενη. Οκτώ χρόνια, δουλεύω. Οκτώ χρόνια, χωρίς ύπνο. Οκτώ χρόνια, κουρασμένη. Τώρα είμαι ολυμπιονίκης. Είμαι πολύ χαρούμενη. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που έρχεται να με στηρίξει. Τον κόσμο, την Αλγερία και όλο τον κόσμο, το Παρίσι. Αυτό το χρυσό μετάλλιο είναι η καλύτερη απάντηση στη σφοδρή εκστρατεία εναντίον μου» είπε η 25χρονη πυγμάχος/Απαντώντας στη διαμάχη γύρω από αυτήν, η Κελίφ είπε σε συνέντευξη Τύπου: «Είμαι γυναίκα όπως κάθε γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα και ζω ως γυναίκα, αλλά υπάρχουν εχθροί της επιτυχίας και δεν μπορούν να χωνέψουν την επιτυχία μου».

Η ηττημεμένη αντίπαλός της, Γιανγκ, είπε: «Είμαι χαρούμενη γι’ αυτήν. Σέβομαι τους πάντες και θα μάθω ακόμη και από αυτήν (όσον αφορά στην πυγμαχία)».

Η Κελίφ και η δις παγκόσμια πρωταθλήτρια Λιν αποκλείστηκαν από τη Διεθνή Ένωση Πυγμαχίας (IBA) από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023, με το σώμα να λέει σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Παρισιού ότι ένα τεστ φύλου τις έκρινε μη επιλέξιμες.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) χρησιμοποιεί κανόνες επιλεξιμότητας στο Παρίσι που εφαρμόστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και του 2021 και οι οποίοι δεν περιλαμβάνουν τεστ φύλου.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164