Φωτιά στην Αττική: Τρόμος, απόγνωση και μηνύματα οργής στο διαδίκτυο – «Όταν ο λαός σώζει τον λαό»

Η πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε από τον Μαραθώνα και την Πεντέλη έφτασε στις κεντρικές περιοχές των βορείων προαστίων με το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια να καίγονται σε αρκετά σημεία.

Για άλλη μια φορά, οι πυροσβέστες κλήθηκαν να δώσουν μια μεγάλη μάχη με τις φλόγες, με εικόνες ανθρωπιάς και εξουθένωσης να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Με άμεση ενημέρωση το 112 ήχησε ενημερώνοντας τους κατοίκους των περιοχών να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Η χθεσινή μέρα ήταν εφιάλτης για όσους βρέθηκαν κοντά στο πύρινο μέτωπο. 

Συγκίνηση και κινήσεις ανθρωπιάς από πυροσβέστες, εθελοντές και δημοσιογράφους που έσπευσαν να βοηθήσουν τα ζώα των περιοχών προκειμένου να τα απομακρύνουν. Ο ρεπόρτερ του Star, Άρης Λάμπος διέκοψε το ρεπορτάζ και αποχώρησε από την φλεγόμενη περιοχή αγκαλιά με ένα σκυλάκι το οποίο εντόπισε να έχει… κοκαλώσει από το σοκ και τις στάχτες.

Η δημοσιογράφος του Alpha, Ρένα Κουβελιώτη συγκλόνισε με τις περιγραφές της: «Αυτό που γίνεται απόψε δεν το έχω ξαναδεί στα 30 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά. Πραγματικά δεν υπάρχει, η ορατότητα είναι μηδέν!

Εκεί που θεωρούμε ότι την φωτιά την έχουμε πίσω μας, ξαφνικά την βλέπουμε μπροστά μας. Τώρα μας λένε ότι εδώ στον οικισμό Αγίου Δημητρίου έχουν καεί περισσότερα από πέντε σπίτια. Πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει όταν θα πέσει ο ήλιος και θα σταματήσουν τα πτητικά μέσα», μετέφερε στον τηλεοπτικό αέρα.

Αρκετοί ήταν οι καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι των media οι οποίοι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική, κάνοντας αναρτήσεις στα social media. 

Η ανάρτηση – ξέσπασμα της Καίτη Γαρμπή:

Ο Σάββας Πούμπουρα στο πύρινο μέτωπο:

Η Μαντώ Γαστεράτου με την οικογένειά της εκκένωσαν το σπίτι τους:

Η αγωνία της Σταματίνας Τσιμτσιλή και η επικοινωνία με τους γείτονές της:

Η οργισμένη ανάρτηση της Χριστίνας Παππά:

Το μήνυμα της Ελένης Τσολάκη:

Η εικόνα που δημοσίευσε η Δανάη Μπάρκα επιστρέφοντας στο Χαλάνδρι:

Τα μηνύματα του κόσμου και οι viral εικόνες

Οι φωτογραφίες πυροσβεστών να σώζουν ταλαιπωρημένα ζώα αλλά και οι άμεση ανταπόκριση των εθελοντών προκάλεσαν συγκίνηση στο twitter, παρά τα μηνύματα οργής για τη χώρα μας η οποία καίγεται και το φετινό καλοκαίρι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164