Ο Γιάννης Ζουγανέλης στο TLIFE: «Το σπίτι μου στον Βαρνάβα έχει καταστραφεί – Πονάω για τον κόσμο»

Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τον Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος ενημερώθηκε πως το σπίτι του στον Βαρνάβα καταστράφηκε ολοσχερώς από τις μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων ωρών στην Αττική.

Πρόκειται για ένα σπίτι στο οποίο ο γνωστός καλλιτέχνης περνούσε αρκετό χρόνο, φρόντιζε τη φύση και τα ζώα. ενώ στο εσωτερικό του βρισκόταν σημαντικά προσωπικά του αντικείμενα και έργα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γιάννης Ζουγανέλης σε επικοινωνία με το TLIFE.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης στο TLIFE

«Το πήρα απόφαση, αλλά πονάω και πονάω για τον κόσμο ο οποίος ταλαιπωρείται και δεν μπορώ να τον κοιτάξω στα μάτια.  Δυστυχώς ενημερώθηκα σήμερα για το σπίτι. Χθες, ο συνεργάτης μου δεν μπόρεσε να φτάσει στο σημείο λόγω πυρκαγιάς, ούτε και σήμερα γίνεται πρόσβαση. Έχουν πέσει στο δρόμο δέντρα, είναι κλειστοί πολλοί δρόμοι», περιγράφει ο γνωστός καλλιτέχνης σε επικοινωνία με το TLIFE.

«Το σπίτι έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Καταστράφηκαν προσωπικά μου έργα, παρτιτούρες, εδώ και 50 χρόνια, ένα έργο του Φώτη Κόντογλου, τους “Αγίους Ανάργυρους”, ένα εξαιρετικό έργο, βλακεία μου που δεν το πήρα.

Κάποτε, κάπως το υποψιαζόμουν  ότι μπορεί και να συμβεί αυτό. Δεν ήταν η μόνιμη κατοικία μου, αλλά περνούσα πολλές ώρες του χρόνου εκεί, γνωρίζοντας το περιβάλλον, ανανεώνοντας το περιβάλλον, κάποτε είχα και ζωάκια εκεί. Εκεί κατάλαβα τι σημαίνει φύση», αναφέρει στο TLIFE

Τέλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης τονίζει προβληματισμένος; «Το θέμα είναι το γίνεται με τους ανθρώπους γενικότερα και πώς λειτουργεί σήμερα η δημοκρατία μας».

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164