Ο Τιμωρός: Φωτογραφίες από τα γυρίσματα – Στο Μαρακές η αρχή της ιστορίας

Μέσα στη Μεδίνα του Μαρακές, στα παραδοσιακά σοκάκια της και τις πανέμορφες γωνίες της, συνεχίστηκαν τα γυρίσματα του Τιμωρού, της νέας σύγχρονης δραματικής σειράς του Alpha.

Η ημέρα περιελάμβανε μια περιήγηση των πρωταγωνιστών στη μεγαλύτερη αρχαία αγορά της Βόρειας Αφρικής, σε σκηνές που αναφέρονταν στο σήμερα αλλά και στο χθες των ηρώων. Ο τηλεθεατής θα ταξιδέψει μαζί με τους πρωταγωνιστές της σειράς στην υπέροχη Μεδίνα, θα προχωρήσει στα περίπλοκα σοκάκια της, θα θαυμάσει, θα γοητευτεί, θα τον κατακλύσει το εξωτικό άρωμα της περιοχής, ενώ οι εξελίξεις της ιστορίας θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του.

Πρώτα στην αγορά των χαλιών στη Μεδίνα, ένα χώρο όπου υπήρχε η αίσθηση ότι ο Αλαντίν και η Γιασμίν θα πετάξουν με το μαγικό τους χαλί πάνω από το κεφάλια όλων κι ύστερα σε ένα σοκάκι με πήλινα αντικείμενα, κοντοστάθηκαν ο νεαρός Μάρκος (Δ. Κίτσος) και ο νεαρός Αλέξης (Κ. Νικούλι). Στα πολύ στενά σοκάκια με τα δερμάτινα με την έντονη μυρωδιά του δέρματος, στα δαιδαλώδη δρομάκια με τα υφάσματα και τις βαφές στα πήλινα δοχεία με τις οποίες οι τεχνίτες βάφουν υφάσματα και νήματα, συνέχισαν τη βόλτα τους, και ύστερα στο υγρό και σκοτεινό κομμάτι των σουκς, σαν σε χρονοκάψουλα, όπου σιδηρουργοί δουλεύουν το σίδερο με τη φωτιά. Στα ίδια μέρη βρίσκεται ο Μάρκος (Δ. Λάλος) στο σήμερα, μετά από σχεδόν 2 δεκαετίες. Θυμάται όλα αυτά που συνέβησαν, η ζωή του περνά σαν ταινία από μπροστά του, πριν χαθεί σε ένα κατάστημα με ογκώδη χειροποίητα σιδερένια αντικείμενα.

 

Σε άλλο σημείο της διαδρομής, σε μια γραφική γωνιά της ιστορικής πόλης, ο Ρασίντ (Σταύρος Καλλιγάς) αφού έχει δεχτεί ένα τηλεφώνημα που θα πυροδοτήσει τις εξελίξεις, επιβιβάζει σε ένα τζιπ τον νεαρό Μάρκο (Δ. Κίτσο) και τον νεαρό Αλέξη (Κ. Νικούλι), για να τους οδηγήσει στην εκδρομή που θα αλλάξει ολόκληρη τη ζωή τους για πάντα.

Μια ημέρα πριν, στην εμβληματική πλατεία Τζεμάα Ελ Φνα, η ομάδα του ΤΙΜΩΡΟΥ έστησε, τον εξοπλισμό της, για μια πολύ ιδιαίτερη σκηνή την οποία θα δούμε στα πρώτα επεισόδια της σειράς. Στην «πλατεία των θαυμάτων» ανάμεσα σε γητευτές φιδιών οι οποίοι κάνουν κόμπρες κι οχιές να «χορεύουν» στις νότες του φλάουτου τους, σε εκπαιδευτές μαϊμούδων, σε πάγκους που πουλούν φρούτα τοποθετημένα με τρόπο… εικαστικό με τα χρώματα να δημιουργούν πίνακες ζωγραφικής, μέσα σε ένα πολύχρωμο και πολύβουο σμάρι κόσμου, ο Μάρκος (Δ. Λάλος) μιλά στο κινητό του με κάποιον. Κι ύστερα με το βλέμμα του κοιτά μπροστά. Στο μέλλον του. Που τώρα ορίζει ο ίδιος με γνώμονα την εκδίκηση. 

Το βράδυ η πλατεία αλλάζει όψη κι ένα τεράστιο, εντυπωσιακό πανηγύρι στήνεται σε κάθε της σημείο, μια γαστρονομική κι όχι μόνο εμπειρία: Με φαγητό που ετοιμάζουν διαφορετικές «ταβέρνες», μικροπωλητές που πουλούν γλυκά και καντίνες με τσάι μέντας και σαλιγκάρια σε αρωματικό ζωμό, ταχυδακτυλουργοί, γυναίκες που φτιάχνουν τατουάζ με χέννα, παιχνίδια με κρίκους με δώρα αναψυκτικά, και στο κέντρο ο Μάρκος (Δ. Λάλος), μέσα σε αυτό το πολυποίκιλο τοπίο, την ώρα που ο ήλιος δύει πίσω από τα ροζ κτίρια που περιτριγυρίζουν την πλατεία. Οι φωτεινές ταμπέλες των γύρω μαγαζιών ανάβουν, αλλά στη ζωή του Μάρκου το σκοτάδι δεν έχει βρει το φως του. 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164